Klapa ‘Sveti Juraj’ predstavlja najnoviji spot za pjesmu ‘O Gospe Sinjska’ (VIDEO)

Ususret proslavi 300. obljetnice pobjede branitelja Sinja u bitci sa Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ Vam predstavlja najnoviji spot za pjesmu “O Gospe Sinjska”, koja je ujedno i njezina himna!

Pjesma je izraz naše zahvalnosti Majci Božjoj – Gospi Sinjskoj, poručuje iz klape “Sveti Juraj”, u čiji su se zagovor stoljećima utjecali naši pradjedovi boreći se očuvati našu opstojnost na hrvatskoj zemlji, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu.

S pouzdanjem u Gospin zagovor alkari su obranili Sinj i cetinsku krajinu prije 300 godina, jednako kako su to učinili hrvatski branitelji u nedavnom domovinskom ratu, uzdajući se u zaštitu te iste Nebeske zaštitnice, Majke Božje.

Snimke iz zraka potpisuje Duje Marin, a režiju i snimanje Patrik Grgurić, dokazani autor spotova poznatih uspješnica mornaričke klape kao
što su: Ružo crvena, Oči u Oči, Zapivaj klapo moja…itd.

Ovaj spot i pjesma izraz je i naše osobne vjere i zavjeta Gospi sinjskoj, a od srca zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u njegovoj realizaciji, na
poseban način Franjevcima u Sinju na čelu s gvardijanom fra Petrom Klapežom i župnikom fra Antoniom Mravkom, kao i alkaru Neni Mariću i Viteškom alkarskom društvu u Sinju, zaključuje Marko Bralić, organizacijski voditelj klape.

IZVOR: MISIJA

Odgovori

Skip to content