PROVOKACIJA ILI TERORIZAM? Milorad Pupovac najavio ‘kontraproslavu’ Oluje

Prema neslužbenim podatcima u postrojbama Hrvatske vojske sudjelovalo je oko 7 tisuća hrvatskih Srba, koji su se borili protiv četnika, i dva Pupovčeva brata, od kojih je jedan, da i to otkrijem, bio član zloglasnih Alfi kapetana Dragana Vasiljkovića, kojemu će se uskoro suditi u Hrvatskoj.

“250 ili 300 tisuća ljudi, da su ptice, o njima bi se govorilo, stotine ubijenih, hiljade spaljenih kuća, to se nije moralo dogoditi”, riječi su predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca koje je rekao svojoj “ispovjednici” Jeleni Lovrić za današnji broj Jutarnjeg lista, u kojemu 5. kolovoza na Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja najavljuje “kontraproslavu” Oluje.

Za ne povjerovati! U potpunosti na crti teze srbijanskog premijera Aleksandra Vučića da su Hrvati tijekom Oluje počinili “genocid” i “etničko” čišćenje Srba, a Pupovac spominje gotovo mitski “egzodus” do čak 300 tisuća krajiških Srba. Još je tvorac Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti, dobar književnik, ali loš čovjek, Dobrica Ćosić rekao da su Srbi kao narod povijesno opstali na lažima. Dobrog učenika ima u Miloradu Pupovcu.

“Ne želimo da naš spomen Oluje bude konfliktan. Učinit ćemo to na najpristojniji mogući način. Sjetit ćemo se svih žrtava. Ne samo srpskih…Za nas je to jedna patnja. Ne želimo to raditi sami, jer i ne živimo sami, niti smo živjeli sami, pa ni Oluju ne bismo htjeli sami obilježavati, ali pretpostavke za zajedništvo toga dana tek se moraju stvoriti”, tvrdi Milorad Pupovac.

Zajedništvo Hrvata i onih Srba koji su to htjeli postignuto je u Domovinskom ratu. Prema neslužbenim podatcima u postrojbama Hrvatske vojske sudjelovalo je oko 7 tisuća hrvatskih Srba, koji su se borili protiv četnika, i dva Pupovčeva brata, od kojih je jedan, da i to otkrijem, bio član zloglasnih Alfi kapetana Dragana Vasiljkovića, kojemu će se uskoro suditi u Hrvatskoj.

Pretpostavke za zajedništvo Hrvata i hrvatskih Srba su zajedničke i borbene iz Domovinskog rata, a sve drugo su manipulacije “profesionalnog Srbina” Milorada Pupovca, koji pošto poto želi dalje zatrovati odnose Hrvata i Srba, stalnim provokacijama, pa i ovom “kontraproslavom” Oluje, koja bi trebala imati “komemorativni karakter”, a sve u duhu one poznate velikosrpske da su Srbi uvijek i svugdje samo žrtve.

Autor: Giancarlo Kravar/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content