Karamarko: Morat će se odreći jednog Zagorca da budu kompletni i uvjerljivi

Oni su ga dosad proglašavali čak i zločincem, imali su otklon od njega i od branitelja. Ovo je, naravno, sve u predizborne svrhe, ali dobro da je i to, rekao je Karamarko o iznenadnom prijedlogu SDP-a za preimenovanje ZL Zagreb

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je danas govoreći o preimenovanju Zračne luke Zagreb u ZL dr, Franje Tuđmana da ga je SDP dosad proglašavao čak i zločincem, imali su otklon od njega i od branitelja.

Na novinarsko pitanje bi li kratko komentirao “ovu odluku o Zračnoj luci „Dr. Franjo Tuđman” i slaže li se s tim, Karamarko je odgovorio da su konačno došli na HDZ-ovo.

“Drago mi je da su došli na naše, to je pozicioniranje dr. Tuđmana kao, rekao bih, prve figure hrvatske politike u 20. stoljeću. Dr. Tuđman nije baština samo HDZ-a, dr. Tuđman je baština hrvatske države i hrvatskog naroda. Oni su ga dosad proglašavali čak i zločincem, imali su otklon od njega i od branitelja. Ovo je, naravno, sve u predizborne svrhe, ali dobro da je i to. Drago mi je da Hajdaš-Dončić kaže „on je moj Zagorac”. Ovo je 50 posto posla učinjeno. Dr. Tuđman kao centralna figura, čovjek koji je donio slobodu i demokraciju Hrvatskoj i neovisnost. Morat će se odreći jednog Zagorca da budu kompletni i uvjerljivi”, kazao je danas Karamarko.

“Dakle, s koncesionarima, što dozvoljava i koncesijski ugovor, o tome razgovaramo posljednjih par mjeseci i u trenutku puštanja novog terminala, on će se zvati po imenu prvog hrvatskog predsjednika, dakle Franje Tuđmana. Mi nemamo nikakav politički pritisak. Dakle Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec. Mi o tome, kažem, razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je i Povjerenstvo za praćenje koncesije i davatelj koncesije, Vlada RH, ionako je planirala da novu zračnu luku, dakle ne staru zračnu luku, a to je na Božić 2016. godine i to je investicija od 220 milijuna eura, jednostavno imenuje imenom predsjednika”, rekao je jučer za Novu TV ministar prometa Siniša Hajdaš-Dončić.

HDZ je na prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka službeno pokrenuo inicijativu da Međunarodna zračna luka Zagreb dobije ime dr. Franje Tuđmana, čime bi se odalo zasluženo priznanje prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske, rečeno je u petak na konferenciji za novinare te stranke.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content