Dr. don Mladen Parlov u Splitu predslavio svetkovinu sv. Benedikta zaštitnika Europe

Svetkovina sv. Benedikta, nebeskog zaštitnika Europe i utemeljitelja benediktinskog reda, proslavljena je svečano na inicijativu Hrvatske udruge Benedikt u subotu 11. srpnja u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu. Večernju pjevanu misu predvodio je glavni urednik časopisa “Crkva u svijetu” prof. dr. don. Mladen Parlov.

U homiliji govoreći o Benediktu koji je uronjen u ozračje molitve, dr. Parlov je kazao kako je slijedom Isusova učenja, bio spreman i voljan prihvatiti i križ. To je moguće samo onome tko se posve Bogu prepusti. O svečevu geslu “Ora et labora” – “Moli i radi”, kazao je kako čovjek samo s molitvom, bez rada, nije potpun, kao što nije ni samo s radom, bez molitve upućene Bogu.

Svakodnevna nas mudrost uči da se život, istinski i pravi, može pronaći samo u sebedarju, odricanju od sebe i razdavanju drugima. Tko se grčevito drži sebe i svoga života, promašuje mogućnosti istinskoga, sretnoga života. Život kakav je zacrtao Stvoritelj moguće je pronaći samo u predanju i ljubavi. Tko stavlja sebe u žarište svega, u centar svijeta, na kraju ostaje sam”, upozorio je dr. Parlov.

MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content