SVE VIŠE ŠPORTAŠA JAVNO GOVORI O BOGU: Sklopili su ruke, pobijedili i zasluge pripisali Njemu!

SVE VIŠE ŠPORTAŠA JAVNO O BOGU – BOG VLADA SPORTOM! Sklopili su ruke, pobijedili i zasluge pripisali Njemu!

Donosimo vam primjere uspješnih svjetskih sportaša koji ne kriju svoju vjeru, svi su kršćani i svi su na vrhu svjetskog sporta, najbolji od najboljih!

Bog vlada svjetskim sportom! Kako lijepo zvuči ova rečenica. Ne bi trebalo uopće biti čudno ali eto u svijetu i vremenu u kojem živimo, kad čujemo ovako nešto začudi nas. Mnogi vrhunski sportaši, prvaci, za svoj uspjeh u sportu zaslugu javno daju Bogu.

13

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi za kojeg mnogi govore kako je vjerojatno najbolji igrač tog sporta ikada, izjavio je kako sve što je napravio duguje Bogu!

“Sve što sam postigao mogu zahvaliti Bogu! Svaki puta kada ulazim na teren ili postignem pogodak prekrižim se i pogledam gore prema Nebu. Sve ovo što činim dar je od Boga, i hvala Mu na tome” izjava je fenomenalnog Argentinca Messija.

Usain-Bolt_Zelim-zahvaliti-Bogu-na-svemu-sto-je-ucinio-za-mene

Nakon najpopularnijeg sporta na svijetu okrećemo se atletici. Najbrži čovjek koji je trčao atletskim stazama je Usain Bolt. Mnogi ne znaju da je Bolt predani kršćanin-katolik. Svojevremeno su se strani mediji čudili zašto BBC i ostali zanemaruju činjenicu da svoju slavu Bolt prepušta Bogu i da je veliki vjernik.

“Želim zahvaliti Bogu na svemu što je učinio za mene. Bez njega ništa ne bi bilo moguće”, izjava je čovjeka koji oduševljava svijet brzinom koju mu je darovao upravo Gospodin.

Jedan od najupečatljivijih povrataka u atletici je upravo povratak na tron naše najbolje i najtrofejnije atletičarke, Blanke Vlašić. Ona je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, kada se nitko nije nadao, osvojila srebrenu medalju. Nakon raznih bolesti i operacija, nakon dugogodišnjeg odsustva, osvojila je medalju koja je oduševila Hrvatsku.

Blanka_Vlašić_London_Anniversary_Games_16054232107-1

U međuvremenu je Blanka pronašla Isusa, bolje rečeno Isus je pronašao nju, a ona ga je pustila u svoj život, kako je već više puta svjedočila.

“Ono što se danas dogodilo je Božji dar. Ovo ništa nije bilo od mene, nisam mislila da vrijedim za medalju, ali Bog je milostiv i čuje molitve. Hvala svima koji su molili za mene.” izjavila je Blanka Vlašić nakon osvajanja medalje.

Veliki nogometni transfer dogodio se ovo ljeto. Prelazak Matea Kovačića iz redova talijanskog Intera u najtrofejniji europski klub, Real Madrid, razveselio je sve navijače. Iako je kao mlad zaludio cijeli nogometni svijet svojim talentom, nije izgubio svoju vjeru koju mu je obitelj usadila već od malih nogu. Dok je još igrao u Dinamu Mateo je ministrirao na misama u zagrebačkoj Dubravi u franevačkoj crkvi.

“Ja kao i svaka normalna osoba imam svoje rane i slabosti i molitva i vjera mi pomažu da sve to prebrodim. Molitvom prije utakmice dobivam inspiraciju i dodatnu snagu da znam da će sve biti u redu. U tom duhu sam odgajan i tako naučio živjeti. Vjera mi puno znači u životu, a često volim odlaziti u Međugorje.” izjavio je Kovačić koji je često govorio kako ne dopušta da se u njegovoj blizini psuje Bog!

Stephen_Curry_close_up

Najveće iznenađenje u košarkaškom svijetu ove godine bilo je osvajanje naslova NBA prvaka, koji je otišao Golden State Warriors-u, klubu koji je bio outsider i koji nema tipične NBA zvijezde. Cijelo prvenstvo djelovali su kao “klapa”, kao tim koji je zapravo obitelj. Najkorisniji igrač Lige proglašen je Steph Curry koji je na dodijeli nagrada izjavio:

“Ja prvo moram zahvaliti svom Gospodinu, Isusu Kristu koji me blagoslovio! Ja sam puno više od samog dresa koji nosim na terenu, u meni živi Isus Krist” izjavio je Curry i dodao da je on samo ponizni sluga Gospodina Isusa.

“Sjećam se kao da je bilo jučer, dan kad sam predao svoj život Isusu Kristu. Pohađao sam četvrti razred kad sam dobio spoznaju o Radosnoj vijesti. Moji roditelji su tada počeli ulijevati vjeru u moje srce i objašnjavali mi značenje moga obećanja Gospodinu”, kazao je Curry i dodao:“Cijelo moje djetinjstvo bilo je obilježeno Gospodinovom prisutnosću.”

Njegov suigrač koji je pak proglašen najboljim igračem finalne serije NBA prvenstva, igrač koji nijednu utakmicu do tog finala nije počinjao u prvoj postavi, Andre Igoudala, izjavio je:

“Naša ekipa je puna vjernika, svi se molimo i prije svake utakmice idemo u kapelicu. Svi imamo neku svrhu ovo je moja svrha.” kazao je MVP finala NBA lige.

Na kraju možemo samo napisati BOG JE VELIK!

Dallas Mavericks at Golden State Warriors, Game 6

Sportska dvorana Golden State Warriorsa, prvaka NBA lige

Autor: B.Biško/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content