Krivi Niko je ostao u reprezentaciji!

Čovjek koji zna puno o nogometu, ali koji ne zna kako se oduprijeti onima koje nogomet zanima samo onoliko koliko to piše ispod crte kad se podvuče bilanca kupovine i prodaje igrača.

Kako je moguće da je Niko Kovač tako dobro vodio mladu reprezentaciju, a onu pravu, naše Vatrene pretvorio u pravu katastrofu? Odgovor je vrlo jednostavan! Mlada reprezentacija nije toliko zanimljiva ljudima koji drmaju HNS-om i imaju svoje igrače kojima dižu cijenu preko izabrane nogometne reprezentacije. To znači da Niko Kovač zna svoj posao, ali nema muda oduprijeti se moćnicima iz HNS-a i sam izabrati najbolju jedanaestoricu.

Mnogima se neće svidjeti ovo što pišem ali u svoju obranu nudim samo dvije činjenice. Prvo, zamislite se nad time što na klupi sjedi Ivica Olić dok Marko Pjaca nije u zadnje dvije utakmice uspio stići niti jednu loptu koju su gurnute ispred njega. Hajdemo još malo o Oliću. U ovoj tužnoj utakmici protiv Norveške izbornik Kovač vani vadi Ivana Rakitića da bi uveo Olića, dok u igri ostaje Šime Vrsaljko, igrač koji se trudi ali ga lopte tuku i udaraju, a on ih nikako ne uspjeva svladati. Što uopće u ovoj reprezentaciji rade Pjaca i Vrsaljko? Da možda koji od njih nije kandidat za kakav transfer?

Budimo realni, agonija hrvatske nogometne reprezentacije nije počela u utakmici s Azarbajdžanom. Nije počela ni kad je protjeran Igor Štimac. Počela je onda kad je taj isti bivši izbornik, igor Štimac počeo sklapati dogovore s ljudima koji drmaju HNS-om i kad je hrvatsku nogometnu reprezentaciju pretvorio u tržnicu za prodaju igrača. To ga je konačno došlo glave. Vrlo nemilosrdno su mu presudili oni s kojima je sklapao te prljave poslove. Štimčevi poslodavci su ekspresno ustoličili Niku i brata koji su poslušno odradili osvetnički pohod u interesu onih koji drmaju HNS-om. Rješili su se najprije Nike Kranjčara kojem neposlušnost dinamovim gazdama nikad nije oproštena. Zanimljivo, u istom naletu iz Vatrenih je izletio i Eduardo koji je usudio tužiti te iste ljude koji malom Kranjčaru ne praštaju niti nakon tolikih godina. I tako je u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ostao krivi Niko, čovjek koji zna puno o nogometu, ali koji ne zna kako se oduprijeti onima koje nogomet zanima samo onoliko koliko to piše ispod crte kad se podvuče bilanca kupovine i prodaje igrača.

Dok je reprezentacija igrala sve lošije gazde HNS-a su igrali sve bolje. Obračunali su se i s Hajdukom. Odveli su reprezentaciju u Split znajući da će se igrati bez gledatelja, a onda je na travnjaku još osvanula i svastika. Idućih dvadesetak godina Hajduk će sigurno biti poznat u Europi. Gazde HNS-a i ne spominju mogućnost da bi reprezentacija opet igrala u Splitu. Tko je nacrtao svastiku, ne zna se.

Prije nego zaključimo da je ova utakmica protiv Norveške bila kraj hrvatskim nadama da će se plasirati na Euro u Francusku, zapitajmo se koliko naših igrača u reprezentaciji igra na istim mjestima na kojima su se proslavili u svojim klubovima? Pitate se zašto? Ako Rakitić igra na poziciji Pjace, kako dignuti cijenu dinamovom klincu?

Više od toga što smo igrali katastrofalno, boli činjenica da je Niko Kovač uz sve navedene pogreške, odbio preuzeti i dio vlastite odgovornosti i u izjavi za HRT, za sve okrivio igrače.

Autor: Ante Gugo/politikaplus.com

Odgovori

Skip to content