SDP-ov teror: na nišanu nije samo Bujanec, nego i njegovi gosti

Odvjetnik vidi ozbiljnost u prijetnji premijerovog oca voditelju i uredniku Bujice, a za direktno.hr opisao je svoj susret s obitelji Zorana Milanovića

Novinar i urednik emisije Bujica Velimir Bujanec ovog vikenda našao se u neugodnoj situaciji kada je po prvi puta razgovarao s premijerovim ocem Stipom Milanovićem koji ga je odmah nakon predstavljanja iznenadio izravnom prijetnjom u centru Zagreba.

Prijetnju novinaru komentirao je za direktno.hr ugledni zagrebački odvjetnik Željko Olujić rekavši da ako je to doista točno, SDP se vraća tradiciji revolucionarnog terora.

“Ako je komunikacija doista išla kako je to javio portal direktno.hr onda se zapravo čini da se SDP vraća tradiciji revolucionarnog terora. Tome smo svjedočili kada je ministar policije dao zatočiti mladog čovjeka Marka Franciškovića u ludnicu na pola godine bez ikakve pravne osnove”, prisjetio se Olujić.

Zagrebački odvjetnik analizirao je izjavu premijerovog oca i zaključio da je njom priznao da njegov sin Krešo u tome vidi izlaz, ali treba pričekati ‘pravo vrijeme’, koje za njih znači, kad bi SDP dobio na izborima.

“Bujanec je u svojoj kaznenoj prijavi napisao kako mu je Stipe Milanović poručio: ‘Rekao sam Kreši da tebe i Malića treba dati prebiti na mrtvo, ali mi je on rekao da ne sad, jer bi to loše odjeknulo, s obzirom da se radi o medijskim osobama’. Dakle iz toga je vidljivo da je Milanovićev otac najprije upoznao gospodina Bujanca i onda mu uputio izravnu prijetnju smrću. Pri tome je priznao da se njegov sin Krešo s tom zamisli složio uz pridržaj da ih treba ubiti kada to neće loše odjeknuti, onda kada će zabraniti slobodu javnosti i kada novinar neće više biti novinar”, rekao je.

Olujić je mišljenja da ova prijetnja treba biti uzeta kao ozbiljna jer se u njoj može iščitati namjera ubojstva, a s obzirom i tko ju je izjavio, pretpostavlja se i počinitelj.

“Ja uistinu nalazim ozbiljnost u ovoj prijetnji jer je ona u tome da skriva točan termin namjeravanog ubojstva i počinitelja, on u toj izjavi nije rekao kada će ga se ubiti i tko će ga ubiti ali je ona vrlo ozbiljna i tvrda jer ju je izrekla obitelj predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića”.

Prijetnja premijerovog oca može se odnositi i na sve goste emisije Bujica, kazao je Olujić.

“To je ujedno i prijetnja svima nama koji smo gostovali u programima Velimira Bujanca kada se uz Milanovićevu obitelj povežu i silne pronevjere među kojima i njegova brata kao i prostačka pljačka Hrvatske putem klijentelizma o čemu je dosta govorio bivši ministar Slavko Linić”, naglasio je.

Ugledni zagrebački odvjetnik rekao je da slični napadi obitelji Vlade nisu strani, te naveo svoj neugodan susret s njima.

“Uz te prijetnje koje su vrlo ozbiljne i ukoliko su se dogodile upravo onako kako je to u svojoj prijavi naveo gospodin Bujanec, mogu još dodati da je pred šest mjeseci, kada sam bio na Britanskom trgu, presreli su me otac i majka supruge gospodina Milanovića i napali su me kao razbojnici tvrdeći da ih prije toga u životu nisam vidio i da zašto javno govorim protiv njihove kćeri”, rekao je.

Olujić je zaključio da se ova prijava mora ispoštovati od strane policije s obzirom da je podnesena, a nakon ispitivanja i proslijeđena Državnom odvjetništvu.

“Policija mora reagirati na prijavu pošto je prijava podnesena, vidjeli smo kako i na koji način, nije im bilo baš drago, ali su zaprimili kaznenu prijavu i morat će postupiti po nalogu. Kada ispitaju svjedoke, oštećenog i osumljičenog, sve to moraju proslijediti u priopćenju Državnom odvjetništvu”, zaključio je Željko Olujić.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content