TwitterFacebookPinterestGoogle+

Preminuo legendarni David Bowie

  • Written by:

IZGUBIO BITKU S RAKOM – Svjetski poznat glazbenik David Bowie (69) preminuo je od raka, potvrdio je njegov glasnogovornik za Sky News. Umro je, prema njegovim riječima, mirno i okružen obitelji nakon bitke s rakom koja je trajala 18 mjeseci

Smrt jednog od najvećih svjetskih glazbenika šokirala je svijet s obzirom na to da je malo tko znao za njegovu bitku s rakom. Bowie je prošlog tjedna na svoj rođendan 8. siječnja izdao novi album ‘Blackstar’. Isti dan objavljen je i njegov novi spot ‘Lazarus’, kojim je simbolično najavio svoj kraj. Naime spot je dijelom snimljen u bolesničkoj postelji. Proteklih godina Bowie je rijetko viđan u javnosti, no malo tko je vjerovao da je njegov posljednji album ujedno posljednji pozdrav vjernoj publici i obožavateljima.

Njegov sin Duncan Jones potvrdio je jutros tužnu vijest na Twitteru.

David Bowie, rođen kao David Robert Jones (London, 8. siječnja 1947. – 10. siječnja 2016.), bio je britanski rock glazbenik, skladatelj, glumac, producent, aranžer i glazbeni tehničar.

Glazbeno je bio aktivan punih pet desetljeća te vječno sklon mijenjanju glazbenog stila i imidža, a njegov rad i inovacije obilježavali su glazbu naročito od 1970. godine. Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, videoredatelj i vizualni umjetnik. Od 1992. bio je u braku s bivšim modelom Iman, s kojom ima 15-godišnju kćer Alexandru Jones. Obitelj je živjela u Londonu i New Yorku.

profimedia-0048082480

 

Izvor: tportal.hr

Komentari