DAMIR KAJIN: Milanović nikad moćniji, a državom i dalje upravljaju dužnosnici bivše Vlade

Milanović je u pravu, državom i dalje upravljaju dužnosnici bivše Vlade

Komentirajući smjenu ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da čin smjene predsjednica treba dogovoriti s predsjednikom Vlade.
-Ovdje to nije bilo usklađeno jer predsjednica nije razgovarala s premijerom. To ukazuje na kaos i bezvlašće – rekao je Milanović.

Da je predsjednik SDP-a i bivši predsjednik Vlade dobrim djelom u pravu smatra i Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata.

– Milanović je u pravu. Na djelu je svojevrsno bezvlašće onih koji su formirali Vladu. HDZ i MOST su od formiranja Vlade uspjeli postaviti u strukturu vlasti točno 25 ljudi. Premijera, ministre, jednog šefa muzeja…Moguće da premijer sa sobom nije doveo ni svoju tajnicu – istaknuo je Kajin.

Smatra da Milanović nikada nije bio moćniji nego danas, dok je ogovornost za stanje u državi na njegovim političkim rivalima.

-Državom upravlja 2./3. ešalon kojega je postavila bivša Vlada. Sve direktore javnih poduzeća, HRT-a, obavještajnih službi, policije, DORH-a, USKOK-a, PNUSKOK-a, regionalnih funkcionara, postavila je bivša Vlada. Nikada Milanović nije bio moćniji nego danas. Preko tih ljudi i Radmana, kontrolira državu – tvrdi predsjednik Istarskih demokrata.

Na sebi svojstven način ukazao je na činjenicu u kojoj se Most malo ponaša kao dio vlasti a odmah potom kao oporba.

– I MOST je produkt kontroliranih medija. Mediji su ga stvorili, a MOST se ne snalazi ni u prostoru ni u vremenu. Stvarani su da uzmu glasove HDZ-u i SDP-ovoj opoziciji – tvrdi Kajin.

Tvrdi da to nije nikakvo ruganje ali bezvlašće u kojem bivši dužnosnici bez ikakve odgovornosti i dalje upravljaju državom možda nekome i odgovara.

-Možda je za Hrvatsku najbolje tako. Da se ništa ne radi, da se sve prepusti vremenu, jer što manje zakona, to uspješnija Hrvatska. Što manje uredbi, to uređenija Hrvatska. Što manje promjena poreznih pravila, to sretniji građani (od 2012. do 2015. 20 puta su se promjenila fiskalna pravila). Stoga treba apelirati da ovo bezvlašće u kojemu bivši dužnosnici i dalje upravljaju državom, što duže potraje. Ovo nije ruganje ovoj vlasti, to je istina o ovoj vlasti – zaključio je Kajin.

Podsjetimo, povod ovakvom istupu Damira Kajina bila je današnja izjava Bože Petrova u kojoj aktualni dopredsjednik Vlade dvoji treba li smjeniti čelnika SOA-e ili ne.

R.H./hrsvijet.net

1 comment

  1. Pingback: TKO VLADA HRVATSKOM, TKO IM SE SUPROTSTAVLJA A TKO NE ? | | Građanska Akcija - official | HR

Odgovori

Skip to content