Pavuna iz Indije: Razmislite o islandskom ‘reset-u’!

INDIA- Razmislimo o ISLANDU i svjetskim ”financijama” … jer mediji šute (u HR):

1) Svjetski financijski ”sustav” je farsa, propao je jos ’90ih; konkretno:


{jathumbnail off}Nedavna afera Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile ”ekonomiju” kompjuterskih ”dugova/derivacija” oko ¤500 trilijuna dok je uobičajena ekonomija dobara cijelog svijeta tek do ¤50 trilijuna !?!

Posljedično, top kolege iz ekono-fizike i ja osobno odgovorno tvrdimo da to znači da Grčka, a i većina ostalih, nikada neće vratiti ‘dug’, te da je i ‘dug’ po Hrvatu tek oko ¤1100.- a ne ¤11’000.- kako MISLE vladajući !

2) ISLAND je jasno pokazao da se ODMAH može učiniti ”reset” sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše, odbiti te nelegitimne ‘dugove’, ponovo napisati Ustav i s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizirati i banke i bitne prirodne resurse; to prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti. Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason probudi i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF ‘urlati’ …

No, ništa se neće desiti jer ‘dug’ Hrvatske od ¤50bn je ustvari nebitan, tek <0.1 promil od onih ¤500trilijuna s kojima se ‘igraju’ bankaroidi!!! Konkretno: ¤500 trilijuna = ¤500’000 milijardi = 10 X ¤50’000 milijardi = 10’000 X ¤50 milijardi. Jer tih ¤50 milijardi jest ‘dug’ Hrvatske 🙂 3) Budući da je sve to farsa u kojoj se jedino računa odnos snaga ”igrača”, vidimo da i Argentina, Ekvador (a uskoro i jos neki) će izabrati vrlo ne-bankaroidna riješenja … dakle, čak ako nam se ne sviđa 1) i 2) ništa nas ne sprijećeva da se zadužimo jos ¤50milijardi i napravimo – bolju zemlju!

Posudbe ionako nitko neće vratiti (a još uvijek smo faktor 5-10 ispod Grčke) No, barem bi mogli imati najbolje obrazovane MLADE, pa bismo za jednu generaciju barem bili bitno bolji nego sada (s dosadašnjom političkom oligrarhijom koji su zemlju doveli do … među ostalim … skoro 20% gladnih. Slobodno se NE slažite s ovim činjenicama, no provjerili su ih znalci top ekono-fizičari i moji švicarski studenti. Ujedno, upravo s Azijatima stvaramo i novu svjetsku valutu, a i alternativu ”važnim” rejting agnecijama – ŕ la Moody 🙂

BVB i Čestit Vam Božić i Sretna Vam svima Nova 2013!

Davor Pavuna
iz Indije, na 33C 🙂
P.S. Proslijedite medijima i prijateljima: nek svi razmisle svojom glavom!

izvor: croatia-presse.de

Odgovori

Skip to content