SRBI NE MOGU BEZ STEPINCA: Nevjerojatne optužbe za požar u New Yorku

U cijelu priču uključili i Stepinca – Jedna od najčitanijih američkih dnevnih novina, New York Post, u članku na portalu je za veliki požar na pravoslavnoj katedrali na Manhattanu neizravno optužila – Hrvate.

NY Post navodi kako je policija rekla kako se požar, koji je katedralu zahvatio na sam pravoslavni Uskrs, ne čini sumnjivim. No, to nije spriječilo novinare lista da prenesu sumnje određenih članova pravoslavne zajednice.

‘Oni brinu da je požar – zajedno s požarima u crkvama u Australiji i Rusiji – postavljen kao osveta za ulogu religije u blokadi kanonizacije hrvatskog nacističkog podržavatelja, kardinala Alojzija Stepinca – čije posvećenje je stvorilo pukotinu između Srbije i Hrvatske, čiji čelnici lobiraju kod Pape Franje’, piše NY Post u pomalo nevjerojatnom tonu.

Prenose tako riječi dr. Dušana T. Batakovića, bivšeg srbijanskog veleposlanika, a sada direktora Instituta za balkanske studije u Beogradu, koji kaže da je previše crkava gorjelo da bi to bila slučajnost. ‘Neka vrsta terorističke akcije ne može biti isključena’, kaže Baković. NY Post navodi da je požar progutao i pravoslavne crkve u Sydneyu, Melbourneu i sjevernoj Rusiji.

‘Unatoč prosvjedima hrvatske crkve, papa je odgodio odluku o kanonizaciji Stepinca što je izazvalo mnogo bijesa, jer ga se smatra jednim od ključnih osoba u hrvatskoj povijesti’, rekao je Bataković.

Novinari NY Posta razgovarali su i sa Barryem Lituchyem, čelnikom Instituta za istraživanje Jasenovca iz Brooklyna, koji je također rekao da ‘je pomislio da bi mogla biti riječ o napadu’.

Izvor: ovdje

2 comments

  1. Ljiljana kovacevic

    To su Srbi sami napravili kako bi imali razlog optuziti Hrvate

  2. MOLOTOV

    Ima li još negdje na ovoj kugli kakva nacija poput Srpske, koja je toliko opsjednuta nekom drugom nacijom kao oni Hrvatskom, da joj zaviruju čak i u tanjur i u klozetsku školjku ???Ja bih odrezao lijevo jaje kada bi se i jedan Hrvat, naravno pravi, uopće i zanimao za bilo što s one strane bliskoga nam istoka, a kamo li da bi se preselio u tu zemlju Dembeliju. Mene osobno zanima da sve ono neljudsko zlo i neljudska postojnost, koje je s “one” strane, više nikada niti čujem niti vidim, baš kao da to i ne postoji i kao da to nikada nije niti postojalo, kao da gledam vodu i zrak !!!

Odgovori

Skip to content