Dijaspora unaprijed skupila 3970 potpisa za Zlatka Hasanbegovića

Iako službeno nije istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Zlatko Hasanbegović ima izuzetno široku potporu

Zasad je svoju kandidaturu javno istaknuo i potvrdio Andrej Plenković, a ostali HDZ-ovi prvaci o tom potezu razmišljaju. Za popularnog ministra kulture poštovatelji su, međutim, već počeli skupljati potpise, kako bi bili spremni za slučaj da se odluči na kandidaturu.

Potpisa je, kažu nam insideri, čak 3970 samo iz dijaspore.

Nije, dakle riječ o cjelovitom broju, ali je prekogranična potpora ovom povjesničaru svakako znakovita u kontekstu njegovog mogućeg uključivanja u izbornu utrku, o kojem, tvrde insideri, ozbiljno razmišlja.

Jedan od razloga za takvu eventualnu odluku je svakako entuzijastična potpora i zamolbe mnogih članova da se na taj način reprezentira njihova politička volja.

“Konačnu odluku ću donijeti kada za to dođe vrijeme, na temelju prosudbe što je najbolje za stranku u osjetljivom predizbornom trenutku, ali i za političko-nacionalne vrijednosti koje zastupam”, kazao je u nedjelju Hasanbegović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content