POZITIVA KOJA NE PUNI NASLOVNICE

Dok o Žoržu i Marini iz Big Brothera iz medija znamo svaki dan što su jeli i gdje su se slikali, o učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u samom europskom i svjetskom vrhu u robotici ne znamo ništa, čak ni kako se zovu. 

Medijski je ostao potpuno nezapažen uspjeh naših inovatora i poduzetnika na 9. Međunarodnoj izložbi ekonomskih i znanstvenih inovacija – INTARG 2016 koja se 14. i 15. lipnja ove godine održala u poljskim Katowicama. Umjesto da ističemo takve primjere i učinimo Hrvatsku mjestom znanja, stručnosti i inovacija, a našim učenicima, znanstvenicima i inovatorima otvorimo put razvoja i implementacije svojih ideja u svijetu gospodarstva i poduzetništva, mi svaki dan slušamo o političarima gdje ljetuju, kakve gluposti valjaju, s kim trguju i kad će gdje izbiti neka nova afera.

Sve je to postalo važnije od znanja, obrazovanja i zapošljavanja mladih. Ako su to vijesti s kojima svaki dan trujemo dušu, što se čudimo rastućem pesimizmu i nepovjerenju u društvu? Baš me zanima tko će se od naših vrlih političara i poduzetnika sjetiti razgovarati s ovim mladim ljudima koji su osvojili čak 17 nagrada u Poljskoj? Tko će im ponuditi dobar razlog da ostanu u Hrvatskoj i pomognu našem gospodarstvu? Bruno Pogorelić , Tomislav Bronzin, Anita Bušić, Melita i Dora Moćan, mag.pharm. Mirjana Brlečić, Marko Kravar, Almir Karabegović, i drugi nagrađeni inovatori su zvijezde koje trebaju puniti naslovnice, a ne Žorž i Marina iz Big Brothera.

Silvana Dragun/HUB

Odgovori

Skip to content