18 JOJ JE GODINA TEK Pobjeda karijere: Senzacionalna Ana Konjuh ušla u četvrtfinale US Opena!

Ana Konjuh iznenađujuće je ovog utorka izbacila četvrtu nositeljicu Agnieszku Radwansku s US Opena. Pobjedom 6-4, 6-4 ušla je u četvrtfinale i tako ostvarila daleko najbolji rezultat u svojoj karijeri…

Mlada 18-godišnja tenisačica iz Dubrovnika bila je najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena i prije meča protiv ugledne Poljakinje, a sada je definitivno postala glavna priča cijelog turnira. Ana Konjuh najvećom pobjedom u karijeri po prvi je put pokazala da pripada u sam svjetski vrh, a hrvatski ženski tenis dobio je vrhunski rezultat kakvog jako dugo nije ostvario.

Konjuh je ovog utorka svladala četvrtu igračicu svijeta nakon sat i 19 minuta igre, u meču u kojem je uništila protivnicu izravnim poenima (38-9). Ana je tijekom dva seta izgubila svoj početni udarac samo jednom, a Agnieszki ga je oduzela tri puta, za mirnu pobjedu 6-4, 6-4 i plasman u četvrtfinale.

Bila je to slatka osveta hrvatske tinedjžerice za nedavni poraz u Wimbledonu, kada je Radwanska u neizvjesnom meču punom preokreta pobijedila 9:7 u trećem setu.

Konjuh ovom senzacijom nije rekla svoju zadnju na turniru, a u sljedećem kolu čeka ju obračun s Čehinjom Karolinom Pliškovom, desetom nositeljicom US Opena. U slučaju pobjede smješi joj se polufinalni obračun sa Serenom Williams, no Amerikanka još mora izbaciti Simonu Halep u svom četvrtfinalnom dvoboju.

US Open, četvrtfinale:

Konjuh – A. Radwanska 6-4, 6-4

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content