NE ŽELI VAN: Iseljava li se uskoro Mesić iz ureda?

Ustavni sud održao je prvu raspravu o zahtjevu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji se i dalje koristi uredom u Grškovićevoj ulici u Zagrebu.

Mesić je prije četiri mjeseca, izmjenama Zakona o pravima bivših predsjednika izgubio pravo na ured. Ustavnom tužbom osporava valjanost zakonskih izmjena, a poziv Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom o primopredaji ureda, tvrdi, još nije zaprimio.

Je li zakon kojim ga se pokušava iseliti protuustavan, konačnu će odluku donijeti 13 sudaca Ustavnog suda. Čini se vrlo brzo, jer su dobili i posljednji dokument koji im je trebao – Vladino mišljenje o izmjenama zakona, piše HRT

Bivši predsjednik je naveo svoje razloge zašto je protuustavan, a Vlada je dala svoje mišljenje zašto smatra da nije protuustavan. I evo sad Ustavni sud treba donijeti odluku, objasnio je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

I prije te odluke pravne je korake pokrenuo Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Mesiću su prije tjedan dana poslali i službeni zahtjev za primopredaju zgrade u Grškovićevoj.

Očekivali smo da će bivši predsjednik Mesić sam napustiti zgradu, međutim zbog te tužbe, pretpostavljam da je odbio iseliti se do našeg dopisa, a odgovor na dopis još nismo dobili, kaže Tomislav Boban, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Mesić tvrdi da dopis još nije zaprimio, ali ističe da mu je mjerodavna isključivo odluka Ustavnog suda. Za to vrijeme i dalje putuje na skupove i konferencije, troškove plaćaju organizatori, a on, tvrdi, lobira za hrvatske poduzetnike.

Neovisno o odluci Ustavnog suda, u DUUDI-ju već kuju planove o podizanju vrijednosti rezidencijalnih zgrada koje su dobili u povrat. Među njima i one u koju se svojedobno trebala preseliti aktualna predsjednica.

Ured bivšeg predsjednika godišnje je trošio oko 800 tisuća kuna. Ako ga izgubi, i dalje će mu ostati osobna zaštita na koju ima pravo odlukom MUP-a.

Izvor: kamenjar.com

1 comment

  1. MOLOTOV

    On je istinski zaslužio policijsku pratnju i to dosmrtnu ali u Remetincu !!!

Odgovori

Skip to content