OVO JE POSLJEDNJI POTEZ MINISTRA HASANBEGOVIĆA

Na stranicama Ministarstvo kulture u srijedu su osvanuli neki zanimljivi dokumenti… O Upravnom nadzoru u Hrvatskom audiovizualnom centru gdje je njegova nasljednica Nina Obuljen djelovala kao članica Upravnog odbora.

Podsjetimo, zbog njezina rada u HAVC-u i financiranja dokumentarca ’15 minuta – masakr u Dvoru’ koji se bavi zločinima počinjenima tijekom ratnog razdoblja u Dvoru na Uni a za koje je redatelj okrivio Hrvatsku vojsku, protiv kandidatkinje za ministricu kulture digle su se braniteljske udruge.

Na stranicama Ministarstva objavljeni su sljedeći dokumenti:

– Upravni nadzor u Hrvatskom audiovizualnom centru

– Upravni nadzor nad Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu

– Upravni nadzor nad radom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci

U Izvještaju stoji kako je Ministarstvo kulture tražilo usklađivanje plaća, ugovora o radu voditeljice jednog od odjeka, novi aneks ugovora s ravnateljem zbog otpremnine, izmjenu Statuta… Od ukupno jedanaest mjera Ministarstva kulture, HAVC je tri u potpunosti prihvatio, jednu djelomično, a ostatak je odbio jer ne postoje nepravilnosti.

Na kraju dokumenta navodi se da Upravni odbor HAVC-a i ravnatelj imaju osam dana za očitovanje, no njihov eventualni odgovor nije objavljen. Uz HAVC objavljeni su i nadzori nad Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu i Upravni nadzor nad radom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Izvor

 

Odgovori

Skip to content