Sandra kreće po zlato

{jathumbnail off}Sandra Perković danas kreće po jedinu medalju koja joj nedostaje u kolekciji. Naime, prvog dana Svjetskog prvenstva u atletici koje se održava u Moskvi na rasporedu su kvalifikacije bacanja diska.

Najbolja svjetska diskašica ne bi trebala imati velikih problema s ulaskom u finale. Kvalifikacije počinju u 8:50 po hrvatskom vremenu, a kako je Perković bila uvjerljiva u svim ovogodišnjim natjecanjima te je, između ostalog, osvojila i Dijamantnu ligu, ne bi trebala imati problema s plasmanom u finale koje je na rasporedu u nedjelju od 18:15.

Hrvatska delegacija u Moskvu odlazi u osiromašenom sastavu. Blanka Vlašić otkazala je ostatak sezone zbog problema s Ahilovom tetivom, a prije nekoliko dana svoj je nastup otkazala i maratonka Lisa Stublić. Tako će, osim Perković, u glavnom gradu Rusije još nastupiti Ivan Horvat (skok s motkom), Valentina Mužarić, Marin Primeru (kugla), Martin Marić (disk) i Ana Šimić (skok u vis).

Inače, uoči Svjetskog prvenstva ‘kraljicu sportova’ potresaju mnogi skandali, uglavnom vezani za doping. Tako u Moskvi neće nastupiti Tyson Gay i nekoliko sprintera s Jamajke. Usain Bolt je u cijeloj priči ostao neokaljan te će praktično biti bez konkurencije u sprinterskim disciplinama. Atletsko SP traje do 18. kolovoza.

Izvor: Index.hr

Odgovori

Skip to content