HRVAT NA VRHU SVIJETA: BRAVO MAJSTORE! LUKA MODRIĆ U FIFINOJ MOMČADI GODINE!

Luka Modrić i drugu je godinu zaredom izabran u idealnu jedanaestoricu u izboru profesionalnih nogometaša iz cijelog svijeta. Oko 26.500 svjetskih igrača Modriću je dalo dovoljno glasova da završi među trojicom izabranih veznjaka, donose Sportske novosti.

Budući da su podaci procurili u javnost ranije, Modrićev izbor nije iznenadio (iako je bilo nekih odstupanja u odnosu na momčad objavljenu u medijima prošlog tjedna), ali je definitivno još jedno veliko priznanje aktualnom kapetanu hrvatske reprezentacije. Prije godinu dana postao je prvi izabrani Hrvat, sada je potvrdio svoju poziciju. Nije loše za 31-godišnjaka…

U izboru za 2015. godinu Modrić je u veznom redu bio s Andresom Iniestom iz Barcelone te Paulom Pogbom, koji je tada bio član Juventusa. Pogba je ispao iz konkurencije, a na njegovu poziciju došao je Modrićev klupski suigrač Toni Kroos. Iniesta je opet tu, apsolutni rekorder među veznjacima, kojeg su kolege već osmi put izabrale u najbolju postavu godine. U 12 dosadašnjih izbora mjesto je na 36 pozicija rezerviranih za vezne igrače (bira se u formaciji 4-3-3) dobilo samo 16 nogometaša.

Nakon Inieste po broju uvrštavanja slijedi Xavi Hernandez (šest), Steven Gerrard i Kaka (tri), a Modrić i Kroos od jučer su u društvu Zinedinea Zidane i Xabija Alonsa s dva ‘nastupa’ u idealnih 11. Modrić je, podsjetimo, bio i u širem izboru za igrača godine FIFA-e, a nedavno su ga navijači na UEFA.com uvrstili u njihovu najbolju momčad godine, pišu Sportske novosti.

 

Odgovori

Skip to content