Unutarnje i vanjske ugoze Hrvatske

Cijela istočna i jugoistočna Europa i dalje je pod izvanjskim udarima – ili pati od unutarnjih potresa – koji joj nanose stare kriminalne organizacije, poznate pod raznim imenima starih komunističkih struktura.

Ukrajina trpi i jednu i drugu vrstu agresije, Republika Hrvatska isto tako. Ukrajina je pod jednom vrstom paljbe, Litva pod drugom, Mađarska također, a Hrvatska pod svojom zasebnom, itd.

Projugoslavenski tv kanal N1 prenosi točno programirane emisije široke regionalne jugoslavenske fronte, dok skoro sve ostale TV postaje umnožavaju lik i izjave raznih vučića, pupovaca, stazića, vlaisavljevićke krivotovrenog prezimena u Kosor, pa mrtve fraze jezovitoga Broza prvoga i glavnog ubojice jugoistočno od Dunava, zatim reichemberga koji je također izabrao neko treće prezime da ne bude manje vrijedan u ovoj balkanskoj kaši.

Uporedo s time,” YU list” dnevnik protuhrvatske fibre, cvate u lažima i mržnjama i mržnjicama, koje sipaju neki njegovi kolumnisti. Upravo se ratovi tako pripremaju, lažima, nemoralnim novinama, mržnjom, mitom i prljavim novcem.

A prijetnje danas može usred Zagreba čak u vjerskom hramu izreći i službeni izaslanik srpske vlade na obredu Božića (06.01.2017.) a da uz njega stoji civilni zapovjednik agresorskih operacija susjedne zemlje te zadrži mirnu pozu staroga bombaša.

Preko – na Balkanu – poznatog britanskog agenta Timothya Lessa, koji ne piše samo špijunska šifrirana izvješća, saznajemo da je agent koji operira u Zagrebu njemu osobno dao materijal za članak, prema kome London navodno ima vješte agitatore za veliki rat na Jugoistoku Europe… za ”uspostavu trajnoga mira”.

Mr. Timothhy je prije nekoliko godina ostavio i u Norveškoj, otiske svojih prljavih nauma i zadataka… a sada širi kao engleski ”akademik” već poznatu balkansku maglu. Bajka kojom London – sudeći po tom agentu Intelligencea-navodi na novi rat, jest: treba stvoriti Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku i Veliku Albaniju, i rascijepati Bosnu i Hercegovinu, uz masivno preseljenje pučanstva. I to bez rata?

Republika Hrvatska nije izravno upletena u ratne kombinacije, ali ne bi mogla izbjeći posljedice napada na hrvatski narod u Bosanskoj Posavini, Središnjoj Bosni i Hercegovini, niti u Srijemu i Bačkoj.

Čestitke za gluposti Mr. Timothya, za MI6, za ”Foreign Affairs”, jer sami sebe nadmašuju i u pameti i u lažnom moralu. A takav stupanj novog ne-morala i političke pameti postaje zastrašujući, jer se naglo pretvara u dio europske unutarnje globalne politike, one koja se smatrala istjeranom, jer je već nekada bila razlogom velikih svjetskih zala.

Domagoj Ante PETRIĆ/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content