Dubrovnik: Posljednji dan Foruma +

Biti autentičan u onome što radiš, imati otvoreno srce za potrebe drugog čovjeka ali i za njegove talente i sposobnosti kako bi mladi mogli motivirati jedni druge za stvaranje pozitivnih promjena u svojim sredinama kao i čitavom društvu, poruka je zaključnog foruma

{jathumbnail off}U nedjelju 11. kolovoza završen je Forum +, drugi Forum mladih katolika Hrvatske, koji se ove godine održao u Dubrovniku. U organizaciji civilnih udruga Skac St iz Splita i Skac Palma iz Zagreba s namjerom umrežavanja, inicijative, edukacije i informacije, Forum + okupio je 50 mladih intelektualaca iz svih područja društvene stvarnosti, a koji su kroz razne organizacije izrazito aktivni u društvu.

Tematski određen kroz tri cjeline: upoznavanje specifičnog položaja mladih u društvu, ukazivanje na mogućnost i potrebu aktivacije mladih u svim segmentima društva te upoznavanje suvremenog jezika društvene uključenosti, Forum je nudio niz izazovnih tema: “New evangelization: its nature, its challenges”, “Mediji u Hrvatskoj”, “Inicijativa U ime obitelji”, “Teorije i tehnike fotografije”, “Catholic Voices”, “Izrada strategije i planiranje projekta”, “Manif Pour Tous”, “Božji poziv na vodstvo” te “Čovjek kao srce projekta” nazivi su predavanja koja je Forum ponudio svojim sudionicima.

Nakon izlaganja održani su forumi – vođene rasprave uz rad u skupinama. Rodrigo Guerra Lopez, Ivica Šola, Željka Markić, Lino Zonjić, Hrvoje Katušić, James Newman, Ivana Marić, Frigide Barjot, Clement Boriolio, Domagoj Matošević, Ivan Mandurić, Ante Vučković, Arek Krasicki i Marin Lučić, predavači i voditelji duhovnih programa, mlade su potaknuli na zajedničko promišljanje o stanju u našem društvu, potrebama te mogućnostima iznalaženja zajedničkih rješenja kao odgovor na potrebe kroz razmišljanje o pokretanju različitih inicijativa i projekata.

Forum + završen je zaključnim forumom mladih u kojem su sudionici sabrali sveukupne dojmove proteklog tjedna u raspravi o potrebama mladih u društvu te onome što oni mogu po tom pitanju napraviti. Biti autentičan u onome što radiš, imati otvoreno srce za potrebe drugog čovjeka ali i za njegove talente i sposobnosti kako bi mladi mogli motivirati jedni druge za stvaranje pozitivnih promjena u svojim sredinama kao i čitavom društvu, bila je poruka i zaključak završnog foruma. Forum mladih katolika i ove je godine ostvario edukaciju, informaciju, umrežavanje i inicijativu svojih sudionika koji su se u prijateljskom ozračju rastali puni novih ideja za međusobnu suradnju.

Izvor: IKA

 

Odgovori

Skip to content