PREDANOST VJERI Španjolci o Kovačiću: Ministranta iz Sesvetskih Sela vjera je dovela do ljubavi života i Reala

Kovačić na jednom kostobranu ima lik Antuna Padovanskog dok se i na drugom nalaze vjerske poruke.

Nije trebalo mnogo da Mateo Kovačić ‘zapali’ španjolske medije koji su ga nakon sjajne igre protiv Real Sociedada prozvali ‘Special K’ po uzoru na slavnog trenera Josea Mourinha (Special One). Njegov pogodak i asistencija odveli su Real Madrid do uvjerljive pobjede (3:0).

Ali osim o dobroj igri, Španjolci su se raspisali i o privatnom životu hrvatskog veznjaka. Marca je tako posvetila tekst Kovačićevoj religioznosti i ujecaju vjere na njegov život.

– Vjera pomiče planine. Tako barem misli Mateo Kovačić. Nakon prve godine u Realu u kojoj se dosta sumnjalo u njega, sada ostavlja dojam dobrog nogometaša čiji je doprinos presudan u ovom dijelu sezone – piše Marca i dodaje:

– Religija je dio svega što on radi. Vjera da mu je mjesto u Madridu pomogla mu je i sada uživa u najboljem razdoblju otkako je došao u klub. Tvrdi i da mu je vjera pomogla da se oporavi od teške ozljede 2009. godine, a i uvijek se moli prije utakmica. Na jednom kostobranu ima lik Antuna Padovanskog dok se i na drugom nalaze vjerske poruke. Također redovito posjećuje Međugorje.

Španjolci dodaju i kako je bio ministrant u župi u Sesvetskim Selima te je tamo upoznao i Izabelu Andrijanić, koja je pjevala u zboru. Sada s njom planira vjenčanje u lipnju, a ono bi se trebalo održati baš u župi u kojoj su se i zaljubili.

– Kovačić je predan vjeri i slično je i kad je nogomet u pitanju. Zbog toga je zaradio poštovanje suigrača ali i Luke Modrića, koji mu je bio idol i koji mu uz vjeru pruža najveću podršku u klubu – zključuje Marca.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content