Pupovci su incidentna nacionalna manjina

Pupovci su incidentni i opasni dio srpske manjine i jednako su briga sigurnosnog sustava Republike Hrvatske, njenog zakonodavstva i insntitucija, kao i većeg djela srpske manjine u Hrvatskoj.

Na srpskoj je manjini u Hrvatskoj, zapravo i na svim drugim manjinama, da se rezolutno ograde od Pupovca, pupovaca i njihove velikosrpske ideologije koju promoviraju kroz svoje četničko glasilo „Novosti“. Ako to ne učine ljaga četništva pada na sve Srbe u Republici Hrvatskoj, a nacionalne se manjine svrstavaju pod barjak Pupovčeve trajne pobune protiv hrvatske države. Pupovac i njegova bratija iz SNV-a svojim ponašanjem stigmatiziraju ne samo Srbe već i sve manjine u Hrvatskoj – a to nije dobro za srpsku manjinu i njezinu integraciju u hrvatsko društvo. To daje krivu sliku političko-pravnog statusa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj i vrijeđa hrvatski Ustav.

Međutim, ne mogu se samo pojedinci i grupice ograditi od pupovaca, i time je kao sve učinjeno, već treba pobijediti na izborima i dokazati da srpska manjina u Hrvatskoj nije antihrvatska, da su Srbi u Hrvatskoj njeni lojalni građani te da im je domovina Republika Hrvatska. Srbi u Hrvatskoj ne smiju zaboraviti da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i da su lokalni Srbi digli oružanu pobunu u Hrvatskoj. To je velika povijesna popudbina i Srbi trebaju dokazati da su potpuno i bez fige u džepu prihvatili hrvatsku državu kao svoju domovinu i tako zaslužili živjeti u Hrvatskoj. Nakon karađorđevske i komunističke Jugoslavije i Domovinskog rata nema „vekovnih srpskih prava“, jednostavno su potrošena. A način je samo jedan: moraju dokazati da su se odrekli velikosrpske ideologije, četništva i svetosavlja. To je civilizacijski minimum i manje od toga ne može ako žele suživot s Hrvatima i drugim nacionalnim manjinama.

Hrvatsku nisu napali ni Mađari, ni Talijani, ni Slovaci, ni Makedonci… nitko od spomenutih naroda nije u Hrvatskoj dizao pobune i zavio Hrvatsku u crno. To su učinili samo srbijanska JNA i pobunjeni Srbi, a Milorad Pupovac i njegova četnička sljedba bili su i ostali podupiratelji takve agresije. Sada u Republici Hrvatskoj vode specijalni rat, a uvijek s istom idejom prisajedinjenja svojih „zapadnih zemalja“ u veliku srbiju.

Pupovcima su status osporavatelja hrvatske države omogućile i takvu politiku tolerirale sve hrvatske vlade. Zatvarale su oči pred depiliranim četništvom Milorada Pupovca radi nekakvog mira u kući (čija je kuća, zaboga?) i tako stvarali privid nekakve hrvatsko-srpske koalicije. Kao da u Zagrebu stoluje dinastija Karađorđević! Milorad Pupovac, njegov SNV i svetosavlje sustavni su mrzitelji Hrvatske i za njih Republika Hrvatska nije država, nego prirodni neprijatelj i ratni plijen.

Mlitavost hrvatskih vlada ojačala je pupavce na račun Hrvatskoj lojalnih Srba, onih koji su s oružjem branili Hrvatsku od velikosrpske agresije. Takve su vlade pupovcima dale krila, omogućile sinekure te im priskrbile status i poziciju da se rugaju s Hrvatskom, da je etiketiraju fašističkom tvorevinom. Dano im je nezasluženo pravo da pljuju po Hrvatskoj i arbitriraju hrvatske političke odluke i smjer. Na ovoj je Vladi da jasno pokaže kako Republika Hrvatska drži do svojih nacionalnih manjina, ali isto tako da rezolutno pokaže koliko srpska nacionalna manjina nema status nekakve privilegirane manjine ili nedaj Bože konstituitivnog naroda Republike Hrvatske. Ta karađorđevska i komunistička vremena u kojima su Srbi pustošili po Hrvatskoj odavno su prošla i ne ponovilo se. Hrvati su jednom ne tako davno bili sustavno varani od Svetozara Pribičevića, Milorad Pupovac njegov je „poboljšani“ klon.

Mila Marušić/hrsvijet.net

2 comments

  1. Mario Milovčić

    Nažalost, sve što je napisala gđa. Marušić je prokleto točno i krajnje je vrijeme da hrvatska vlast konačno shvati da Pupavac nije više samo “četnik u celofanu” kako ga zovem skoro 20 godina, nego on već dugo otvoreno (tko to želi vidjeti) uz pomoć svih petokolonaša (od nekih zastupnika u H.D.Saboru do tzv. akademske zajednice) ruje protiv RH i još dobiva milijune za prosipanje svoga četničko-velikosrbskog otrova. Pupavci i pupavke su vrlo opasni otrov za tijelo hrvatske državne samobitnosti, zato treba odmah upotrijebiti protuotrov, a najučinkovitiji je prestanak financiranja SNV-a kao i svih tzv. NGO koje su leglo srbočetničkog ekstremizma. Zapamtite, oni se nisu pomirili s postojanjem neovisne hrvatske države, oni su “alien” u hrvatskome tijelu koji se hrani memorandumskom ideologijom svetosavlja a najviše “mrskim ustaškim” kunama i anglo-rusko-soroševskim donacijama raznih svjetskih CMS-ova, CESI-ja…

Odgovori

Skip to content