Sestre Juka na sastanku u Uredu predsjednice ‘zbog interesnih skupina’

Predstavnici Inicijative hrvatskih filmskih autora i djelatnika jutros su imali sastanak u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, priopćili su iz Inicijative.

“Anita Juka, Ivona Juka i Igor Rakonić primljeni su na sastanak s gospođom Renatom Margaretić Urlić te gospodinom Antom Deurom, koji su pokazali visoku razinu razumijevanja te poznavanja problematike. Članovi Inicijative iskazali su veliko zadovoljstvo sastankom, na kojeg su pozvani nakon sastanka s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

Glavna točka današnjeg sastanka bila je zaštita audiovizualnog stvaralaštva od uplitanja politike ili bilo kakvih interesnih skupina. Raspravljalo se i o važnim izmjenama i dopunama Zakona o audiovizualnim djelatnostima, za koje se postigao konsenzus da se što prije trebaju uvesti. Naglasak je prvenstveno bio na povećanju transparentnosti pri donošenju odluka o sufinanciranju projekata, sprječavanju sukoba interesa te jasnijem definiranju kriterija za dodjelu sredstava za poticanje filmske produkcije”, stoji u priopćenju.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content