Mons. Hoser: Sveti Otac je jako zainteresiran za Međugorje

Nadbiskup Hoser s provincijalom fra Miljenkom Štekom i župnikom fra Marinkom Šakotom u Međugorju / MEDJUGORJE.INFO

Posebni izaslanik pape Frane za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser, konačno je u srijedu poslije podne stigao u Međugorje. Ispred župne kuće dočekali su ga fratri i časne sestre, te okupljeni župljani, i svi su ga srdačno pozdravili. U pratnji hercegovačkog provincijala fra Miljenka Šteke i međugorskog župnika fra Marinka Šakote, nadbiskup Hoser uputio se prema župnoj crkvi svetog Jakova, gdje se najprije zadržao kraće vrijeme u molitvi klečeći pred oltarom.

Dok se u tišini molio sa svojim domaćinima, vjernici u crkvi zapjevali su zajedno međugorsku himnu fra Stanka Vasilja “Došli smo ti Majko draga”. Potom se s ambona poljski nadbiskup obratio nazočnima ovim riječima:

– Nalazimo se u mjestu gdje se okuplja mnoštvo hodočasnika. Svi zajedno molimo za zagovor Majke Božje da otvori naša srca prema milosti Božjoj, da milosti Božjoj otvori i naše umove, da ih otvori milosti, Crkvenom nauku i Riječi Božjoj. Naš život je Duh Sveti, a On je duša Crkve. Tražimo Božju istinu, Božju istinu o sebi samima i tražimo također Božju istinu o čovjeku. Ovo mjesto molitve je poznato sada u cijelome svijetu. Sveti Otac je jako zainteresiran za razvoj pučke pobožnosti koja se događa u ovome mjestu i to je također dio moje misije – vrednovati pastoral ovoga mjesta i predložiti izazove koji bi se trebali ostvariti u budućnosti.

Dolazim iz zemlje koja gaji iznimnu pobožnost prema Majci Božjoj. Marija je Kraljica Poljske. Želim svima vama da učinite Mariju kraljicom svoga života. Za sada samo ovoliko, kazao je nadbiskup Hoser popraćen pljeskom nazočnih zazvavši Božji blagoslov na sve.

Prije dolaska u Međugorje nadbiskup Hoser je boravio u Mostaru.

U Biskupijskom ordinarijatu prvo je imao sastanak s mjesnim biskupom Ratkom Perićem, biskupom mostarsko-duvanjskim i trajnim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, a potom je razgovarao i s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom.

IVAN UGRIN/MISIJA

Odgovori

Skip to content