Biskup Bogdan u pohodu hrvatskim vojnicima u Afganistanu

Putovanje se odvija u prigodi dvadesete obljetnice uspostave Vojne biskupije i to je prvi put da vojni ordinarij pohađa hrvatske vojnike u Afganistanu

Zagreb, (IKA) – Vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan boravit će od 2. do 7. travnja u Afganistanu. Njegovo putovanje je pastoralnog karaktera – posjet hrvatskome kontingentu mirovne misije prije svetkovine Uskrsa. Putovanje se odvija u prigodi dvadesete obljetnice uspostave Vojne biskupije u Republici Hrvatskoj (25. travnja 1997.-25.travnja 2017.) i to je prvi put da vojni ordinarij pohađa hrvatske vojnike u Afganistanu.

U biskupovoj pratnji je don Marko Medo, pastoralni vikar Vojnog ordinarijata u RH. Uime Ministarstva obrane Republike Hrvatske s biskupom putuju državni tajnik MORH-a Tomislav Ivić s pratnjom. Za vrijeme boravka u Afganistanu predviđen je susret s hrvatskim vojnicima u Misiji s kojima redovito boravi i hrvatski vojni kapelan koji se duhovno i pastoralno skrbi za naše vojnike. Trenutačno je u Afganistanu vojni kapelan Vladislav Mandura.

IKA

Odgovori

Skip to content