Švedska i žrtve terorizma – BBC pažnju posvetio psu , a ne 11-godišnjoj ubijenoj djevojčici

Foto: snimka zaslona

Malena Ebba Akerlund nije bježala iz „ratom pogođenih područja“, ali je tragično izgubila život u naletu kamiona kojeg je vozio islamistički terorist i koji je u Švedsku ušao kao ilegalni imigrant – zahvaljujući pozivima europskih vlastodržaca i brojnih „humanitarnih“ organizacija. Naime, tamo je i ostao nakon što ga „humane“ švedske vlasti nisu deportirale slijedom odbijenog zahtjeva za azil.

Švedski mediji su prvi ignorirali malu Ebbu u svojim vijestima. Kao navodni razlog ponovila se uobičajena floskula: „to je iz poštovanja prema njenim roditeljima“ ili „korištenje ovakvih fotografija u propagandne svrhe je gnusan čin“.

To je sve u redu i može se razumjeti. No, dovoljno se sjetiti fotografija navodnog Assadovog kemijskog napada na civile i djecu koji su bili razlog za 59 ispaljenih tommahawka. Ili sjećate li se kako su pred gotovo dvije godine sve svjetske naslovnice brujale o smrti malog i nesretnog dječaka Aylana Kurdija, koji je postao simbol patnje „izbjeglica“ s Bliskog istoka? Fotografije beživotnog tijela tjednima su zasipale sve portale i društvene mreže, kao i naslovnice medija. Mali Aylan, čini se, ipak nije tada imao sreće te njegovi roditelji nisu zaslužili isto takvo „poštovanje.“ Slično je prošao i mali dječak, koji je musav od krvi i prašine sjedio na stolcu sirijske ambulante, a čije ime je ostalo nepoznato, ali se slika svakako urezala mnogima u pamćenje. Očekivano je za zaključiti da su ove žrtve podmuklo iskorištene radi potreba nemilosrdne propagande.
Međutim, nisu li ovim činom mediji ukazali po tko zna koji put na svoju iznimnu

dvoličnost i licemjerje? Nije li Ebba gubitkom svog života na jedan tako gnusan način zaslužila barem jednaku medijsku pažnju? Međutim, problemčić je u tome što je ona direktna žrtva – nekontrolirane masovne imigracije. Njen ubojica je imigrant koji je ilegalno bio u zemlji, a ona na njegovom putu uništenja vjerske utopije i ubilačkog islamskog fanatizma.

Da stvari budu još zanimljivije, jedan medij kao što je BBC, na svojim stranicama posvetio je članak – psu – koji je također stradao u napadu. O malenoj Ebbi nije bilo ni riječi.

Dakako, da niti jedna smrt, niti malog Aylana, niti drugih žrtava terora, kao niti pogibija psa koji je pregažen u napadu, nisu beznačajni. Svi oni su žrtve krive politike svjetskih, a ponajviše europskih vlastodržaca.

Slične stvari i medijske manipulacije događale su se posvuda u svijetu, pa i u Hrvatskoj.

Izvor: narod.hr/tribun.hr

Odgovori

Skip to content