BESRAMNE METODE KRAĐE Hodak o slučaju dnevnice: ‘Crveni’ su kao lišaj…

Slučaj dnevnice, s novim proširenjem istrage Tomislava Sauche i njegovim terećenjem za još dva slučaja zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, poprima obličje hobotnice, a najnovije detalje u istrazi komentirao je ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak u razgovoru za Direktno.

“Jedan je kriterij za ljevičare, a drugi za desničare. Budući da oko 80 posto medija pripada ljevici, a svega 20 posto desnici, jasno je da SDP ima izvrstan servis pomoću kojega plasira svoje ideje. U slučaju Sauche, radi se o klasičnom scenariju, po principu: Bolje naši, nego vaši. SDP uporno smatra da ima monopol na istinu. Njihova je istina uvijek jača od drugih”, govori poznati odvjetnik.

Smatra da je slučaj dnevnica iznimno čudan i to prvenstveno zbog činjenice da postoje dva vještaka grafologa s dijametralno suprotnim mišljenjem o jednom potpisu.

“To se nije smjelo dogoditi. Očito je da će vještačenje morati ići nekakvom trećem stručnjaku ili institutu, moguće će se pomoć potražiti u Ljubljani. Na kraju ispada da se u ovom slučaju nikome ne može vjerovati”, tvrdi naš sugovornik.

Izrazio je divljenje načinom kojim, kako kaže, ljevica izbjegava kaznenu odgovornost.

“Divim se kako SDP koristi sve moguće metode s ciljem da njihov istaknuti član iz izvršne vlasti ne bude optužen i eventualno osuđen za ovakvo kazneno djelo koje navodi Uskok. Da je u pitanju kakav HDZ-ovac, odavno bi već bio na izvršavanju kazne. Kad su kartaški rečeno, ‘crveni’ na štihu, oni se ne daju. Oni su kao lišaj. Kad se uhvati, ne možete ga se riješiti nikakvom kremom”, ističe Hodak.

Neupitno je da se muljalo i izvlačio državni novac

Sauchino nijekanje krivice ga ne iznenađuje jer je očito, tvrdi, da nije jedini krivac.

“Jasno je kao dan da Saucha mora odgovarati po načelu kauzalne, objektivne odgovornosti, bez obzira je li osobno, slikovito rečeno, umočio prst u tuđu zdjelu. Neupitno je da se muljalo i izvlačio državni novac. U kojoj mjeri SDP nema obraza, govori u prilog činjenica kako potpuno negiraju odgovornost u dotičnom slučaju dnevnica”, ističe zagrebački odvjetnik.

Čvrsto ostaje pri svojoj teoriji po kojoj optuženi Saucha nema drugog izlaza osim negiranja krivice.

“Kada bi Saucha prokazao svoje partnere i nadređene u slučaju dnevnice, onda bi, filmskim žargonom rečeno, imperija uzvratila udarac i to daleko beskrupuloznijim načinom nego do sada. Da pojasnim, ovo otkriće Sauchine krađe samo je vrh sante leda. Možemo samo pretpostaviti, koliko je puno gore ono još sakriveno”, tvrdi naš poznati odvjetnik i dodaje da je pravi problem u sustavu vlasti, koji dopušta zlouporabu položaja.

“Kada vidite da zastupnik u portugalskom parlamentu ima 11.000 eura mjesečnu plaću, zamislite kakva je to razlika između europskog i hrvatskog zastupnika. Tko je onda skloniji korupciji?”, protupitanjem zaključuje razgovor Zvonimir Hodak za Direktno.hr.

 

 

1 comment

  1. kornelija

    svu krivnju svaljuju na tajnicu koju su vjerojatno za neku siću dobro iskoristili i većinu novca potrošili u taču. kad je kriminal sdp/hns/ids/sdss u pitanju, onda institucije i njihovi mediji šute. kad već nemaju medije, nevjerojatno je da hadezeovci (osim gorana marića) u saboru ne spominju opozicijski kriminal nego šute na istinite i lažne optužbe drekavaca iz suprotnog tabora.

Odgovori

Skip to content