Bruna Esih neće podržati Plenkovića!

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Bruna Esih, nakon što je premijer Andrej Plenković rekao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a, kazala je kako neće kazala je da neće glasati za Plenkovića, javlja Jutarnji list.

“Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima JA ili MOJA vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca”, kaže Esih.

“Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju – kazala je Bruna Esih koja je u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.

Podsjetimo, premijer Plenković na sjednici Vlade danas je donio odluku o razrješenju tri Mostova ministra, ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, ministra pravosuđa Ante Šprlju te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića, koji su glasali protiv ministra financija Zdravka Marića.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content