Evo kako se glasovalo u Zagrebu, Splitu i drugim gradovima

Glasovanje na biralištima je završeno, a poznati su prvi rezultati izlaznih anketa. Prema podacima koje je objavila Nova TV, izlazne ankete, koje se nikako ne mogu smatrati i službenim rezultatima, pokazuju sljedeće stanje u ovim velikim gradovima.

Zagreb

Po prvim procjenama rezultata prema izlaznim anketama, u Zagrebu vodi Milan Bandić (30,14 posto), a slijede Anka Mrak Taritaš (26,67 posto) i Sandra Švaljek (17,78). Bruna Esih, kažu izlazne ankete, osvojila je 10,33 posto glasova, gotovo dvostruko više od HDZ-ovog Drage Prgometa, koji prema anketama osvaja tek 5,59 posto glasova. Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) osvojio je 4,09 posto.

Prema rezultatima izlaznih anketa, lista Milana Bandića za Gradsku skupštinu dobiva 25,76 posto, SDP i partneri 21,71 posto, nezavisna lista Sandre Švaljek 12,75 posto dok je HDZ na četvrtom mjestu s 10,65 posto. Izborni prag prošla je i lista Zagreb je naš! s 8,05 posto te nezavisna lista Brune Esih koja je dobila 7,07 posto.

Preračunato u mandate to bi značilo da:

Lista Milana Bandića – 16 mandata

SDP i partneri – 13 mandata

Nezavisna lista Sandre Švaljek – 7 mandata

HDZ – 6 mandata

Lista Zagreb je naš! – 5 mandata

Nezavisna lista Brune Esih – 4 mandata

Split

U Splitu pak po prvim procjenama rezultata prema izlaznim anketama vodi Željko Kerum (29,18 posto), a slijede Andro Krstulović Opara (24,74 posto) i Marijana Puljak iz Pametnog (21,43). Prema izlaznim anketama Aida Batarelo (SDP) dobiva 8,79 posto glasova, a Ante Čikotić (Most) 6,1 posto glasova. Dragan Markovina osvojio je 4,03 posto, sudeći prema izlaznim anketama.

Kerumovoj listi izlazne ankete u vijeću predviđaju 9 mjesta, dok HDZ i partneri imaju 10 mjesta. Pametno prema izlaznim anketama u skupštini osvaja 7, SDP s partnerima 5, a Most 4 mjesta.

Rijeka

Po prvim procjenama rezultata prema izlaznim anketama, u Rijeci vodi Vojko Obersnel (44,31 posto), a prati ga Hrvoje Burić (16,26 posto). Slijede HDZ-ov Kristjan Staničić s 13,2 posto, Andrej Briščik (9,8 posto), Juraj Bukša (6,85 posto) i Petra Mandić (4,72 posto).

Prema posljednjim podacima izlaznih anketa SDP bi u Gradskom vijeću trebao dobiti 16 mjesta, HDZ i partneri 6, Živi zid i partneri 5, lista Hrvoja Burića 4, a Pametno i Most po dva.

Osijek

Prema rezultatima novih izlaznih anketa, Ivan Vrkić je i dalje u velikom vodstvu s 38,31 posto glasova birača, dok je Ivana Šojat (HDZ) pala na 17,58 posto potpore birača.

Od ostalih kandidata, koji nisu ušli u drugi krug za izbog gradonačelnika/gradonačelnice, Miroslav Šimić (Most) ostvario je 9,04 posto glasova birača, Dragan Vulin (HDSSB) 8,63 posto, Anto Đapić (Desno) 7,93 posto te Kristijan Šimičić 7,49 posto glasova birača.

U osječkoj gradskoj skupštini i dalje nitko nema jasnu većinu. Naime, najviše vijećnika prema navedenim rezultatima, njih 12, dobila je lista SDP-a i partnera, no HDZ-ova lista s partnerima ima tek dva vijećnika manje. Nadalje, Most ima 4 vijećnika prema izlaznima anketama, HDSSB i partneri 3, kao i Biraj Bolje te opcija Desno s partnerima.

Dubrovnik

Prema projekcijama anketa prema Dubrovačkom dnevniku, rezultati su sljedeći: Mato Franković (HDZ) 32 posto, Valentin Dujmović (HNS) 17 posto. Slijede Maro Kristić (Most) 11 posto, Vido Bogdanović (HSS) 10 posto. Tatjana Šimac Bonačić (SDP) i Željko Raguž (DUSTRA) dijele peto mjesto s 9 posto, šesta je Terezina Orlić (DDS) s osam posto glasova ispitanika.

Izvor: ovdje

3 comments

  1. Ćiro

    Plenkoviću, birači traže otvaranje arhive,a ne pupovca,mlad si naučićeš ! “Moja je obitelj bila antifašistička. bili su partizani,ali su isto tako bili antikomunisti.” drugarica je pomješala lončiće, partizani su đavlija sorta vampira uz komuniste i udbu po naredbi ZLOČINCA tita počinili su genocid na HRVATSKOM NARODU! Otvorite prošlost,da isčupamo zlo iz budućnosti!

  2. Ivan

    Zar je izgubila HSZ, ma nije moguće da je izgubila Hrvatsko Srbska ZAjednica,oli je dobila Stranka demokratskih pizdarija, gadno, kud se god osvrneš svuda pupovci plenkovići i peđe!

  3. strauss

    ovo je plenkovićeva ,pupovčeva i trgometeva pobijeda crvenoga hadezeja u crvenomu Zagrebu! srbi lažu čitavi svijet da bi stvorili veliku srbiju, hrvatski političari lažu svoj narod i svoje glasače, da bi doveli na vlast pupovce , ćirilicu uveli u Vukovaru i da bi ostali stranci imali svoje nacionalne stranke i jezike u Hrvatskoj. Sve Europske zemlje imaju svoje nacionale stranke i svi državljani glasuju za te nacionalne stranke, tko nema državljanstvo taj nema pravo na glasovanja.u Njemačkoj glasuju Njemci, u Francuskoj francuzi, u Italiji Italijani,u Engleskoj Englezi u Mađarskoj Mađari itd. Tako isto govore svojim jezikom i pišu svojim pismom. U Hrvatskoj žive srbi talijani njemci austrijanci mađari i svi imaju svoje nacionalne stranke gdje glasaju i svoj jezik kojim govore žive i rade , samo Hrvat sa kuferom u ruci mora tražiti posao po svijetu da bi preživio.”Nitko nema što Hrvat imade,državu za sve nacije ali ne i za Hrvate!”

Odgovori

Skip to content