Bošnjački šovinisti poludjeli nakon gostovanja Nine Raspudića na N1

Ako ne mislite poput nas, vi ste ustaše i fašisti. Ako ne gledate na BiH kao što mi gledamo, vi ste mrzitelji i rušitelji BiH. Ako vam je u redu kad vam se uskraćuju osnovna politička prava, vi ste “prijatelji Bosne”, ukoliko se usudite prozboriti riječ-dvije o tome i kazati kako tome ipak nije tako – vi ste fašisti. I to oni najgori, piše Ivan Crnjac.

Ova priča svima je poznata. Svi koji su se usudili ikada i na bilo kojoj razini propitati bilo koju građansko-političku mantru lijevih i građanskih stranaka u BiH – doživjeli su prozivke.

Nova žrtva tih i takvih prozivatelja i “branitelja Bosne” je Nino Raspudić. Nino Raspudić gostovao je u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Pressing je svakako napravio jedan svojevrsni iskorak s tim što je uopće ugostio Raspudića.

Kako god, ali ono što se u emisiji pričalo nije se svidjelo jednom broju Pressingovih gledatelja koji su svoje nezadovoljstvo istaknuli u Facebook komentarima na službenoj stranici N1 televizije u Sarajevu.

Iako je otvoreno rekao da je protiv svakog totalitarizma pa tako i fašističkog, odnosno, ustaškog, Raspudić je zbog drugačijeg mišljenja ipak zaradio epitet ustaše, nacionalista, fašista i tome slično.

Ipak, ti i takvi komentatori govore više o sebi i politikama koje zastupaju nego o Raspudiću i politici koju on zastupa.

Mantra da je sve što dolazi iz hrvatskog korpusa u Bosni i Hercegovini ustaško, ponovno se nastavlja. Izgleda da se neki naši sugrađai ne mogu suočiti s činjenicom da je pluralizam mišljenja, ideja, vrijednosti i političkih stavova jedna od najvećih vrijednosti i dosega zapadne civilizacije i tog kuluturološkog spektra.

Iako nije član nijedne stranke, Raspudiću su tako poručili da je “gori od hrvatskih dužnosnika i HDZ-ovaca” te da je “ustaša na baterije” i tipičan “malo školovani nacional socijalista”.

Ekipa Dnevnika.ba izdvojila je samo neke od komentara, obratite li pozornost, shvatit ćete o čemu se radi.

Cijelu emisiju možete pogledati na You Tube kanalu N1 i na njihovim stranicama. Ukoliko pronađete podlogu za neke od teza koje se guraju Raspudiću, javite nam se, no mi smatramo kako bi to bio, filozofskim riječnik kazano, Sizifov posao.

Ivan Crnjac/kamenjar.com

1 comment

  1. ivan

    Nisu ovo samo bosnjacki sovinisti vec prmicitelji otomanskog carstva citaj islamske drzave na ter Hib. Kad se jednom odnarodis nitko ti nemoze pomoc jednom izdajic uvijrk izdajica njima se to dogodilo u 15 stoljecu nek im Bog oprosti grijehe

Odgovori

Skip to content