Evo kako je Thompson reagirao na prekršajnu prijavu zbog Bojne

Protiv Marka Perkovića Thompsona podnesen je optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu 22. obljetnice VRO “Oluja, dok će se kriminalističkim istraživanjem utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tijekom koncerta remetili javni red i mir, doznaje se od karlovačke policije.

Glasnogovornica karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je Hini da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja članka pet, kojim se brani isticanje neprimjerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reproduciranje pjesama, skladbi ili tekstova koji remete javni red i mir.

Sporna je bila Thompsonova pjesma ‘Bojna Čavoglave’ i činjenica da ta pjesma počinje s uzvikom ‘Za dom spremni’.

Uredništvo njegove Facebook stranice objavilo je nedugo nakon što je javnost doznala za prijavu link na tu pjesmu, kao i cijeli tekst.

“Pozdrav uz pjesmu koja je nastala u Domovinskom ratu :)”, objavljeno je na Thompsonovom Facebooku.

Pozdrav uz pjesmu koja je nastala u Domovinskom ratu :)BOJNA ČAVOGLAVEZa Dom – spremni!U Zagori na izvoru rijeke…

Gepostet von Marko Perković Thompson am Mittwoch, 9. August 2017

Izvor: Direktno.hr

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    DOKAD ĆE SE HRVATSKA VLAST BOJATI ISTINE – “ZA DOM SPREMNI” BOJOVNIKA IZ DOMOVINSKOG RATA NEMA VEZE SA USTAŠKIM POKLIKOM: “ZA DOM I POGLAVNIKA SPREMNI”. KAO ŠTO I SVI BRANITELJI IZ DOMOVINSKOG RATA NEMAJU VEZE SA – USTAŠAMA IZ NDH I ii SVJ.RATA. Sve kritike na tu temu služe samo antihrvatskim šovinistima i onim centrima moći u svijetu koji žele RH i Hrvate držati u -ropstvu. Zato je služio Jasenovac
    u SFRJ – zato služi i danas- izmišljaju se i falsificiraju žrtve( v.knjigu: “Jasenovac-enigma holokausta”) -NAMJERNO DA SE POKAZUJE I DOKAZUJE GENOCIDNOST HRVATA. Dugo vremena sam bio i studirao Titovu JNA. Ona je 1944.postala srbo-četnička s klanjem na Bleiburgu i Križnim putevima (Titov zločin). Čak su koljači s Bleiburga postali polit.komesari u Titovoj JNA( znao sam 2 takva), Tito je izjavio – “Hrvati će imati državu kad Sava poteče uzvodno.”
    TO DOKAZUJE TITOV ANTIHRVATSKI ŠOVINIZAM S NEGIRANJEM KATOLIČKE VJERE (Stepinac). Dosta je bilo.

Odgovori

Skip to content