INVAZIJA NEW AGE-ovaca- 21.12.2012-Francuska

Pravom katoličkom vjerniku ni “New age”, ni mnogi današnji religiozni pokreti (sekte), ne smiju biti sablazan da mu ozbiljno ugroze vjeru.

Krist Gospodin, utjelovljeni Sin Božji i Blažene Djevice Marije, jedini je apsolutni Spasitelj svijeta, kako je to, nadahnut Duhom Svetim, već sv. Petar svečano izjavio pred Velikom vijećem: “I nema ni u komu drugome spasenja. Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti”.

“New age” uči da se čovjek sam spasava “samo-preobrazbom osobne svijesti u kozmičku svijest ili energiju”.
Kršćani, na temelju Božje Objave, ZNAJU da je čovjek, stvoren na sliku i priliku Božju, sa svrhom vječnoga blaženstva, ali, zaveden, pao u grijeh. Zato je po sebi nesposoban da se digne i spasi sama sebe i samo ga Bog može i hoće spasiti. To je i učinio utjelovljenjem, mukom, smrću i uskrsnućem svojega Sina Isusa Krista, jedinog i apsolutnog Spasitelja svijeta.

Krist je ustanovio Crkvu u kojoj je trajno mistički prisutan, ustanovio je krst, Euharistiju, ispovijed i ostale sakramente kao nužne posrednike spasenja, čime je opečatio jedini istiniti humanizam na zemlji.

Prema tome, razlika je između spasenja po Bogu i spasenja po čovjeku, između katoličke duhovnosti i- vjerovanja i onogo što bi htio “New age”, potpuno dubinski nepremostiva, sasma suprotna, upravo kao razlika izeđu neba i zemlje.
I ne dao Bog da takva konfuzna zemaljska učenja najtežih zabluda zavedu naše vjernike!

Ivan Remeta

http://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=5c31d686-a9ed-48a9-8883-d9742b1f0b0e&c=5de70792-d2d5-4648-8125-5206af0d3357

Odgovori

Skip to content