Kako napreduje inicijativa One of Us/Jedan od nas

Pismo našeg suradnika Ive Škarića, koje javnost podsijeća na europsku inicijativu “JEDAN OD NAS/ONE OF US”, kako ona napreeduje u pojedinim zemljama, o neophodnosti naše potpore, te kako istu potpisati, prenosimo

{jathumbnail off}1. Cijenjeni,
U Europskoj Uniji je ozakonjena mogućnost utjecaja njenih građana na zakonodavne procese u EU.
Pro obiteljske, pro dječje, pro roditeljske udruge i osobe su pokrenule takvu inicijativu nazvanu JEDAN/JEDNA OD NAS, u kojoj se traži da se u EU zabrani financiranje svih postupaka koje pretpostavljaju ili traže uništavanje nerođene djece. Potrebno je 1.000.000 potpisa za tu Inicijativu.Mogu se skupljati i on – line i na papiru.

Od 1. VII. svi hrvatski državljani, i oni u Bosni i Hercegovini i bilo gdje drugdje živjeli, su također i građani EU i svi, ma gdje živjeli možemo sudjelovati u takvoj europskoj akciji.
Potpisi su se počeli skupljati od studenog 2012. i trebaju se skupiti do 1. XI. 2013.
U privitku šaljemo kratke upute kako se potpisati on line.

Također Vam proslijeđujemo mail in Bruxellesa, u kojem je adresa, koju kliknite, pa će Vam se odmah prikazati formular na kojem se mogu potpisati tri osobe. U rubriku: OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJ treba upisati ili OIB ili JMBG.

Detaljnije informacije o ovoj Inicijativi mogu se dobiti na stranici Europske Komisije: www.oneofus.eu, i na hrvatskom jeziku.

2.Stanje podrške Inicijativi „Jedan/Jedna-od-nas“ na dan 21. kolovoza 2013. bilo je slijedeće:
Ukupni broj glasova podrške Inicijativi prešao je nešto 900.000 glasova. Među državama koje su dale nešto veći broj glasova podrške, prema dostupnim podacima, na prvim mjestima se nalaze: Poljska, Mađarska, Italija, Austrija, Slovačka, Rumunjska, Španjolska, Francuska, Nizozemska.
Hrvatska je, do tog datuma, dala ONLINE nešto preko 3.500 glasova podrške.

3. Pomognimo onima koji ne mogu sebi pomoći.To se može učiniti preko interneta na slijedeći način:
1. Otvorite stranicu http://www.oneofus.eu/hr/
2. Kad se stranica otvori kliknite na tipku „POČETNA“, zatim na zelenu tipku “POTPIŠI!” nakon čega se otvori stranica pod kontrolom Europske Komisije koji sadrži sustav internetskog prikupljanja potpisa
3. Na plavoj uzdužnoj traci klikni na tipku “PODUPIREM”
4. U novom prozoru koji se otvori s ponuđene liste odaberi zemlju – Hrvatska.
5. Unesi tražene podatke (OIB+broj ili JMBG+broj, te ostale osobne podatke). Zatim ponovo odaberi zemlju s ponuđene liste – Hrvatska.
6. U predviđene prostore (dva kvadratića) klikom potvrdi da su unesene informacije točne i da je pročitana Izjava o zaštiti osobnih podataka
7. Unesi znakove sa slike na dnu obrasca. (Unesi te znakove bez praznine između njih).
8. Još jedanput provjeriti upisane podatke
9. Kliknuti na tipku “Pošalji”
10. Ako je sve učinjeno po uputama otvori se novi prozor u kojem se nalazi zahvala i potvrda o uspješno provedenom postupku.

4. Veoma važno: Ako netko nije upućen u rad na kompjutoru, može zamoliti nekoga člana obitelji, prijatelja ili znanca da njegove podatke unese u OBRAZAC JEDAN-OD-NAS i da pošalje ONLINE u Bruxelles.
Što ste učinili jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili, govori Gospodin.
Hvala na suradnji.

Ivo Škarić, 21. kolovoza 2013.

Odgovori

Skip to content