Kriza je… nema se… otkazi i manje plaće (sdp-reforme)… Vlada u tešku borbu za opstanak kreće s 1328 novih automobila

Za Milanovićevu vladu nitko ne kaže da je mudra, ali da su lukavi, jesu, odluku o svom luksuzu sakrili su na 25. točku dnevnog reda

 

{jathumbnail off}U svakodnevnom pripetavanju triju nacionalnih središnjih dnevnika, simpatije su bile na strani RTL-­a. Inače, sve TV odabrale su istu šprancu:­ najvažnija je vijest o referendumu, Ustavnom sudu, a tek iza toga priča o rebalansu proračuna za ovu i proračunu za narednu godinu. Što bi, valjda ipak za sve nas trebala biti središnja tema. Referendum ćemo održati 1. prosinca, i gotovo, a posljedice Linićeve “borbe za opstanak” kusat ćemo cijelu narednu godinu.

No, veličina RTL­ovih novinara bila je da su skužili što se skriva iza 25. točke dnevnog reda sjednice vlade. Uz Milanovićevu vladu nitko ne može priljubiti epitet “mudra”, ali da su lukavi, to jesu. Na tom su ­ 25. mjestu vladini ljudi sakrili točku o ­ davanju suglasnosti za nabavku ganc novih službenih vozila. Vlada (ne kupuje, naravno, nego uzima u najam) odobrava državnim službenicima nabavu­ 1328 novih službenih automobila. Cijena pet godišnjeg lizinga­ 167 milijuna kuna. Najviše dobiva policija (jeste li primijetili da već na cestama voze, umjesto Škoda, ogromne terence Toyote Land Cruisere, Opele i prostrane Mercedesove kombije!?), a ministar policije Ostojić komentira da će ta nabava biti “doprinos sigurnosti građana”!? Još kažu da je riječ o racionalizaciji troškova i da tim aranžmanom vlada štedi 15 posto novaca. U tu laž, da se nabavom skupih, umjesto zadržavanja solidnih automobila starih nekoliko godina štedi, vjeruje još samo županica Merzel.

Jer, da je po vladinom ­ i mi bi kupovali nove automobile, jer tako bi uštedjeli, zar ne. I onda ne bi dominirala vijest iz Večernjaka ­da Hrvati kupuju iz EU aute stare­ 12 godina. Uglavnom, kakva je to poruka vlade u doba recesije? Pa, kriva.

PLUS

Jasna Paro s HTV­a u vijesti o Papi Franji, spomenula “da se vozi u skromnom fordu (fokusu)”. Ja sam shvatio poruku. Vlada, čisto sumnjam.

MINUS

U vijesti o tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) RTL­ovci su objavili fotku suca Merona. To je drugi sud (ICTY).

AUTOR:
Davor Ivanković/Večernji list

Odgovori

Skip to content