Je li to veća ludost ili sramota? Hrvatska de facto plaća ratne reparacije Srbiji!

Republika Hrvatska je od rata uložila 5,5 milijardi eura proračunskih sredstava i obnovila oko 150.000 stambenih jedinica, a k tome se 40.000 mirovina se isplaćuje u Srbiju

{jathumbnail off}Nakon srpskih optužbi o cvjetajućem antisrpstvu u Hrvatskoj, gdje su mahom svi incidenti zapravo potaknuti iz Zagreba nasilnim uvođenjem ćirilice u Vukovaru i sa Srbima nemaju stvarne veze, hrvatska Vlada reagirala je zanimljivim dokumentom. Iz tog dokumenta, o kojem danas pišu hrvatski mediji, jasno je koliki je nerazmjer između tretiranja pojedinih izbjegličkih skupina u raznim državama nastalima raspadom bivše Jugoslavije, i koliko to već sad sve zapravo hrvatske porezne obveznike košta.

Tako se saznaje kako se u Hrvatsku vratilo više od 133.000 pripadnika nacionalnih manjina, od kojih je većina srpske nacionalnosti, 93.969 povratnika iz Srbije, 14.362 povratnika iz BiH te 24.955 povratnika iz hrvatskog Podunavlja.

Pri tome hrvatska vlada naravno ne spominje minoran broj hrvatskih povratnika u Republiku Srpsku ili u dijelove Bosne i Hercegovine gdje Bošnjaci-muslimani čine većinu. Također, ne spominje se ni kakav je odnos prema hrvatskoj manjini u Republici Srbiji.

Nadalje, saznaje se kako je Republika Hrvatska od rata uložila 5,5 milijardi eura proračunskih sredstava te obnovila oko 150.000 stambenih jedinica. Ne spominje se u vladinom dokumentu, međutim, koliko su drugi po tom pitanju učinili, primjerice u Bosni i Hercegovini, kao ni doprinos međunarodne zajednice svemu tome. Usput, 5,5 milijardi eura je dva puta više nego što Milanovićeva vlada planira uprihoditi od tzv. monetizacije hrvatskih autocesta.

40.000 mirovina se isplaćuje u Srbiju

U vladinom dokumentu navodi se i kako će u sklopu Regionalnog stambenog programa Hrvatska osigurati još novih 120 milijuna eura, od čega će više od 90% osigurati iz hrvatskog proračuna i fondova EU za stambeno zbrinjavanje 3541 obitelji. Zbrinjavanje 2747 obitelji odnosi se, kaže vlada, na stanarsko pravo, iako to nepostojeće stanarsko pravo nikome drugom, osim Srbima koji su potpuno dragovoljno napustili Republiku Hrvatsku, nije retrogradno priznato.

Također, saznajemo iz dokumenta hrvatske vlade kako hrvatski porezni obveznici i u ovom trenutku mjesečno isplaćuju više od 40.000 mirovina u Srbiju. Ako za prosječnu mirovinu koja odlazi u Srbiju uzmemo da je tek 200 eura, to mjesečno iznosi šezdesetak milijuna kuna, što je približno tri put više od mjesečnog troška prijevoza koji za prosinac ne će biti isplaćen prosvjetarima.

Eto, tako da se sad crno na bijelome i službeno zna koliko je hrvatsko društvo profašističko, neoustaško, homofobno i antisrpsko. Hvala vladi Republike Hrvatske na svemu.

hkv.hr

Odgovori

Skip to content