Pomozimo žrtvama silovanja: pišimo Vladi i Predsjedniku!

„Ovih dana još traje javna rasprava o Zakonu o pravima žrtava ratnog zločina silovanja i potrebno je iskazati naš stav podrške žrtvama. Zakon koji se konačno radi i svi koji su se za njega zalagali željeli su da žrtve KONAČNO dobiju i materijalnu satisfakciju – dakle novčane naknade i obeštećenje za proživljenu torturu i izostanak potpore svih ovih godina.

Tako je to u Bosni i Hercegovini već godinama, državi koja je standardom daleko ispod Hrvatske, zemlje koja je članica EU. Žrtve u BiH svaki mjesec dobivaju pripadajuću naknadu od preračunato 2.200 kn. U Hrvatskoj se o ovom zločinu godinama šutjelo i trebalo je uložiti puno truda da se to pitanje uopće pokrene.
Sada kada je konačno došlo do izrade Zakona i priznavanja prava žrtava, država kaže da nema novca. Predlažu da će osnovati međunarodnu zakladu!!!!!

Žrtve ratnog zločina moraju biti zbrinute u stavci državnog proračuna, a ne humanitarnim prikupljanjem sredstava. Njihova je žrtva ogromna i najmanje što zaslužuju je konačna briga državnih institucija i obeštećenje koje im pripada.

Dakle,

TRAŽIMO I ZAHTJEVAMO DA SE PRONAĐE NOVAC I DA SE UVAŽE OBEŠTEĆENJA I NAKNADE ZA ŽRTVE RATNOG ZLOČINA, DOSTOJNA NJIHOVE PATNJE I STRADANJA

Molim Vas napišite svojim riječima ili prekopirajte ovaj tekst, potpišite se i zaspite ih emailovima.

To Vas ništa ne košta, tek malo vremena i poštovanja za ogromnu žrtvu koju su one proživjele.

Pokažimo da nas je briga i da cijenimo njihovu žrtvu te pošaljimo na slijedeće adrese:

“ured PRH” < ured.prh@predsjednik.hr>
“Predsjednik” predsjednik@vlada.hr
Ministar – ministar@branitelji.hr

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content