Suprug zviždačice Jasmine Jovev dobio otkaz na HRT-u

ZVIŽDAČICA Jasmina Jovev koja je javnosti postala poznata nakon što je 2. veljače javno razotkrila malverzacije sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, a dva tjedna potom dobila i otkaz, danas je poštom primila otkaz namijenjen njenom mužu koji je 16 godina radio kao dopisnik HRT-a iz Siska.

“Jutros mi je kava bila prilično gorka jer sam je pila otvarajući poštu. Nisam dobila, kako sam se potajno nadala, sudsku odluku o povratku na posao – već Odluku glavnog ravnatelja HRT-a o redovitom otkazu za svog supruga!!! Moj suprug je 16 godina, za plaću nižu od prosjeka, radio kao tehničar na HRT-u. Sada dobiva “poslovno uvjetovani otkaz“ zbog organizacijskih razloga!

Moram priznati da sam na trenutak pomislila kako ovaj otkaz, koji našu obitelj ostavlja bez prihoda, ima veze s mojim istupom i prokazivanjem korupcije u vladajućoj stranci. Pomislila sam da se tako možda nastavlja progon onih koji ne pristaju poslušno sagnuti glavu……ma dajte molim vas. Ipak mi živimo u demokraciji, okruženi pravdom i stručnošću, bez nepotizma i skrivenih motiva. Vjerojatno je za sve kriv petak, 13.

Ipak, vjerujem da je noć najtamnija prije svitanja. Morala sam ovo podijeliti s vama i još jednom zahvaliti na svakoj podršci koju i dalje u vama imam”, napisala je Jasmina Jovev na svojoj Facebook stranici.

“Nema niti mogućnost dodatnog obrazovanja, jednostavno mu daju otkaz”

U razgovoru za Index Jovev je rekla kako HRT otkaz pravda ukidanjem dopisništva u Sisku. Dodaje kako u isto vrijeme HRT otvara interne natječaje za tehničare, kao što je njezin muž, dok njemu daje otkaz.

“Nisu mu dali priliku niti da se dodatno educira. U odluci o redovitom otkazu stoji da kod poslodavca nije postojala mogućnost njegovog zapošljavanja na nekim drugim poslovima niti je postojala mogućnost njegovog obrazovanja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima jer je došlo do ukidanja cijelog dopisništva u Sisku”, rekla je Jasmina Jovev.

Dodaje i kako HRT internim natječajima popunjava srodna ili slična radna mjesta dok njemu daju otkaz.

Zanimljivo je spomenuti kako je Lovrić Merzel nakon što je Jasmina Jovev razotkrila njezin kriminal odmah spomenula kako je na HTV došla samo zato što joj suprug radi tamo.

DORH još nije zvao Jovev da svjedoči protiv Merzel

Na upit što misli o tome da još nije svjedočila protiv Merzel Lovrić, Jovev je rekla kako je očekivala da će je DORH već pozvati.

“Imaju ukupno 106 svjedoka. Nakon što je bila mjesec dana u pritvoru, dakle početkom svibnja, ostalo im je još 80 svjedoka, moram priznati da sam iznenađena što još nisam dobila poziv za svjedočenje”, rekla je Jovev.

Podsjetimo, krajem lipnja ističe pritvor za sisačko-moslavačku županicu, a tada će sutkinja Županijskog suda u Zagrebu odlučivati o njenom izlasku ili pak produljenu boravka u istražnom zatvoru. Županica osumnjičena za korupciju zatvorena je u Remetincu početkom travnja, zbog sumnje da bi na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo, ali i utjecati na svjedoke.

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odbila je i dva milijuna kuna vrijednu jamčevinu koju je Lovrić ponudila u nekretninama.

Lovrić Merzel i njen odvjetnik puštanje na slobodu tražili su sredinom travnja, nakon što su tadašnji zamjenik ministra financija, a sadašnji ministar Boris Lalovac i sad već bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu te da je sisačka Porezna uprava točno procijenila nekretninu, što su potvrdile i dvije revizije.

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost sporne zgrade na 10 milijuna kuna, a Uskok tvrdi da je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Osim preplaćivanja zgrade SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Uskok sumnjiči da je šest milijuna kuna nezakonito potrošila na savjetnike, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i tako županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. Ukupna šteta za koju je sumnjiče veća je od 10,5 milijuna kuna.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content