Unuk Johna Waynea očaran Međugorjem

“Kad nas Gospa zove, mi samo dođemo, Ona je htjela da ovdje dođem”

Da Svetište u Hercegovini čudotvorno djeluje na mnoge poznata je činjenica, u koju se među posljednjima osvjedočio i unuk nekadašnje zvijezde vesterna Johna Waynea.

Matthew Munoz svećenik je u Kaliforniji, a Međugorje je posjetio prvi put nakon što je toliko puta slušao svoju majku Melindu kako priča o ovom Svetištu.

“Moram sam doći ovdje i susresti Gospu, postao sam svećenik nedavno i posvetio sam svoje svećeništvo Gospi od Guadalupe. Ona mi je, osjećam to, mnogo pomogla. Gospa od Guadalupe i Gospa Međugorska, one su jedno, samo ih drukčije zovu. Ako me pitate zašto sam došao u Međugorje, odgovor je jednostavan. Kad nas Gospa zove, mi samo dođemo. Ona je htjela da ja ovdje dođem”, kazao je otac Matthew.

Dodaje da je znao da će ovdje doći onoga dana kada je biskup digao ruke nad njim, te kada je postao svećenikom. Za sve ono što je doživio i vidio u Međugorju trebat će mu dosta vremena da sve posloži u glavi.

“I dalje sam pod dojmom. Kad se vratim u Ameriku, trebat će mi vremena da sve zbrojim i posložim u svojoj glavi, sve te poklone i blagoslove koje ovdje dobivamo. Pročitao sam skoro sve poruke koje Gospa šalje. One su me počele jako zanimati. Ono što mogu reći da pokušavam živjeti te poruke. Mi zaista ne znamo što se ovdje događa. Ono što je pozitivno je da vidimo mlade ljude kako dolaze ovdje i mole se, šire ljubav, vjeru, pronalaze smisao svojih života. Oni ovdje shvaćaju kako je ono što im Bog daje čista, istinska ljubav koja traje i koja nije isprazna. On im obećava vječnost. U jednoj od Gospinih poruka možemo čuti, a što je jako važno za mlade ljude, da je Gospa prisutna, ona je tu s nama isto kao što je i s onima kojima se ukazuje. Mi je samo ne možemo vidjeti u njezinom fizičkom obliku. Mi smo svi njezina djeca i ona nas pokušava zaštititi od grijeha. Ono što mi možemo je priznati svoje grijehe i pokajati se. Na taj način smo sve bliže našoj Majci”, kaže ovaj skromni svećenik, unuk poznatog glumca preminulog 1979. godine.

Govoreći o njemu, otac Matthew isitče kako je sretan što je imao njega za djeda i ponosan zbog mnogih uspjeha koje je ostvario.

“John Wayne je za mnoge holivudska legenda. Ipak, za mene je jednostavno bio ‘djed’. Sjećam se trenutka kada je dobio Oscara, pa i kada je posthumno nagrađen Predsjedničkom medaljom slobode. Ipak, od svih tih uspjeha, najponosniji sam na samo jedan – djedovo obraćenje na katoličku vjeru. Moj djed je često pisao rukom pisane bilješke Svevišnjem. On je pisao lijepa ljubavna pisma Bogu, i to su divne molitve. Bila su vrlo jednostavna, ali i vrlo duboka u isto vrijeme”, kaže svećenik Matthew, a prenosi Dnevni list.

glasbrotnja.net

1 comment

  1. Damir

    Jedan znatiželjan čovjek je upitao jednog mudraca:”Dat ću ti zlatnik ako mi kažeš gdje je Bog” Mudrac mu je odgovorio:”A ja ću tebi dati deset zlatnika ,ako mi kažeš gdje Bog nije”

Odgovori

Skip to content