ZVONIMIR HODAK: Iza homoseksualaca se kriju pedofili i to je ono što me zabrinjava!

Zakon o životnom partnerstvu dobio je jednoglasnu potporu saborskog Odbora za zakonodavstvo na čijoj je sjednici ministar uprave Arsen Bauk poručio da je taj zakon kompromis između suprostavljenih stajališta koji životno partnerstvo i bračnu zajednicu razlikuje tek u dvije stvari – nazivu i pravu na posvajanje. Bauk je izvijestio da su dva pravilnika koja zakon prate već u raspravi pa se očekuje da će provedba zakona biti moguća u najbržem roku. Matičari su državni službenici i kao takvi obavezni su provoditi zakone te stoga nemaju pravo na priziv savjesti u slučaju registriranja životnog partnerstva, zaključio je SDP-ov Peđa Grbin. Na njegovu tvrdnju nadovezao se i Bauk ustvrdivši da priziv savjesti postoji samo u Južnoafričkoj Republici.

Predsjednik stranke Hrast-pokret za uspješnu Hrvatsku te višegodišnje predsjednik udruge Glas roditelja za djecu (GROZD) Ladislav Ilčić stava je da spomenuti zakon izigrava volju naroda koji je svoj stav o instituciji braka iznio na referendumu o braku. “Hrvatski narod rekao je što misli o instituciji braka te načinu na koji želi da mu djeca odrastaju. Obitelj je temeljena na braku, dakako to se odnosi i na samohrane roditelje od kojih je jedan roditelj preminuo ili su razvedeni. Obiteljski život istospolnih partnera s time se ne može uspoređivati”, smatra naš sugovornik te dodaje da se umjetno potpomognuta oplodnja ne smije dopustiti ženama istospolne orijentacije. “Da se takvim osobama dopusti umjetna oplodnja to bi bila osuda djece na to da odrastaju bez oca, a to je kršenje prava djece”, smatra Ilčić. Zakon nije usklađen s voljom naroda, a osim toga preko njega se provodi nasilje i nametanje ideologije. “Ako biološki otac i majka sklope brak, a nakon toga primjerice žena sklopi brak s drugom ženom, a iz prvoga braka ima dijete tada postoji mogućnost da dijete pred matičarem dobije majku i maćehu, a time se otvara pandorina kutija. Takav koncept polako se otvara i u svijetu”, ističe Ilčić. Njihova propaganda na početku je bila samo možda da ih se ne tuče, a nakon toga odlučili su tražiti sva druga prava, napominje naš sugovornik. “Kada smo mi u sklopu zdravstvenog odgoja govorili pozitivno o braku onda su nas napadali tvrdeći da je brak zastarijela institucija, a sada i oni žele pravo na brak. Njima je jedini cilj demoliranje vrijednosti braka, rušenje uvjeta i vrijednosti braka. To je jasno i po broju sklopljenih homoseksualnih brakova primjerice u Španjolskoj”, navodi naš sugovornik.

Osvrnuo se i na Grbinovu tvrdnju o matičarima te podsjeća kako su u SDP-u i na europskoj razini poznati po tome da se protive slobodi misli, izražavanja i prizivu savjesti. “Pokušali su to ukinuti kako bi provodili diktaturu i obespravljivanje. Ukidanje priziva savjesti negira vrijednosti čovjeka i takvo nešto je žalosno te datira iz prošlog stoljeća, ali to je očito jedini način nametanja ideologije. Takvo nešto događalo se i u Jugoslaviji”, zaključuje Ilčić.

Ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak u razgovoru za naš portal također se osvrnuo na spomenuti zakon. “Što se mene tiče neka sklapaju brakove, ali neka ne rade spektakl i neka ne stvaraju te parade. Kao što je to Putin vrlo lijepo rekao homoseksualci, nemamo ništa protiv vas, ali ne dirajte nam djecu. Iza homoseksualaca se kriju pedofili i to je ono što me zabrinjava. Naši to negiraju, ali iza njih krije se 75 posto pedofila”, tvrdi Hodak. No, naš sugovornik napominje da je homoseksualnost priznata te da će je uskoro priznati i Rusi. Njemu je teško shvatljivo da se dvojica brkatih muškaraca mogu ljubiti, ali to je kako kaže njihov izbor premda se on u toj ulozi nikako ne bi mogao zamisliti. “Kinseyeva teza da su djeca seksualna bića za mene je katastrofa i po tom kriminalu treba udariti. Međutim, pedofili se po Hrvatskoj slobodno kreću, a neki od njih nedavno su sudjelovali na kongresu u Dubrovniku i po meni je tu problem jer oni imaju jatake. Homoseksualnost se treba razlučiti od pedofilije”, smatra naš sugovornik. Također podsjeća kako je i u Parizu na prosvjedu protiv gay braka sudjelovalo milijun i četiristo tisuća ljudi što govori o tome koliko takozvana civilizirana Europa takve zajednice prihvaća. Hodak se posebno obrušio na Grbina i njegovu tvrdnju te kaže kako se priziv savjesti odnosi na sve državne dužnosnike, a uvijek trijezni Peđa takvo nešto morao bi znati. “Svi državni dužnosnici imaju pravo na to. Pa što je s liječnicima i babicama? Za Peđu Grbina demokratsko društvo očito je vrlo relevantan pojam. Najdemokratskija država na svijetu je Demokratska Republika Koreja, pa ne bi se tako nazvali da nisu. Ni mi nismo daleko od njih. Grbin definitivno nema pravo jer svatko ima pravo pozvati se na savjest ako mu vjera ili opredjeljenje ne dopuštaju da nešto učini. Ako to Grbinu smeta onda bi sam trebao vjenčavati gayeve”, zaključuje sarkastični Hodak.
Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content