Ovo je sramotna lista trgovačkih lanaca koji će svoje radnike ‘upregnuti’ čak i na Veliku Gospu

Slobodan dan neće imati niti zaposlenici Getroa koji će na radnom mjestu biti do 15 sati, ako rade u centrima, a zaposlenici marketa kućama će tek iza podne. I Billine trgovine ne mare za Veliku Gospu pa će tako raditi nedjeljnim radnim vremenom, neke od njih čak i do 24 sata.

Blagdan Velike Gospe za neke hrvatske radnike neće biti slobodan dan na koji se uz odmor mogu posvetiti svojoj obitelji, pomoliti ili pak otići na misu. Dok hrvatski političari i veliki broj poduzetnika danima objavljuju fotografije s odmora, donosimo vam popis trgovina i centara koje svojim djelatnicima neće dati slobodan dan. Tržnice Zagreb tako će na Veliku Gospu biti zatvorene, a isti je slučaj i s većinom trgovačkih centara kao što su: City Centar One, Avenue Mall, Bauhaus, Emmezeta, Lesnina, Kika, Arena Centar, Point Centar i drugi. Za razliku od njih, od 10 do 21 sat radit će Roses Outlet.

Kada je o trgovinama i supermarketima riječ, velik dio njih radit će, ali po nedjeljnom radnom vremenu. Konzumove trgovine svoje zaposlenike na radnom mjestu držat će uglavnom do 14 sati, ali će zato SuperKonzumi raditi do 17 sati, točnije imat će produljeno radno vrijeme. Konzum na zagrebačkom okretištu Črnomerec svoje djelatnike kućama neće pustiti do 18 sati, a od 00 do 21 sat radit će trgovina u Importanneu.

Slična je situacija i s Mercatorom čije će trgovine raditi minimalno do 11 sati, a veći supermarketi bit će otvoreni do 18 sati. Slobodan dan neće imati niti zaposlenici Getroa koji će na radnom mjestu biti do 15 sati, ako rade u centrima, a zaposlenici marketa kućama će tek iza podne. I Billine trgovine ne mare za Veliku Gospu pa će tako raditi nedjeljnim radnim vremenom, neke od njih čak i do 24 sata. Dulje radno vrijeme imat će Lidlove trgovine na Jadranu, a neke od njih radit će također do ponoći. Otvorene će biti i Lidlove trgovine koje nisu u doticaju s morem i to najkasnije do 18 sati. Sličan scenarij djelatnicima je priredio i Kaufland pa će tako trgovine raditi do 14, 20 ili 22 sata.
Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content