ZORAN VUKMAN: Vrhunac beščašća

Politički i medijski „mainstream” u Hrvatskoj bijedno šuti o velikom zločinu koji se događa u Gazi: izraelska artiljerija masakrira palestinske civile. Na svakoj raketi i granati Obamin je potpis. I cijelog zapadnog svijeta, zemalja EU i SAD. A u tom društvu, jednako tako i potpis V. Pusić, Milanovića, Josipovića…

Izrael je granatirao sklonište UN-a u Gazi, stradala su djeca, na televiziji smo mogli vidjeti okrvavljene bebe, očajne majke i ustravljene i uplakane dječake. Glasnogovornik izraelske vojske kaže da nisu namjerno gađali! Ubio dijete, ali sorry, nije namjerno!? Obama je poručivao da minimaliziraju civilne žrtve. Što to znači dobitniče Nobela za mir? Nemojte ubiti baš dvadeset beba nego nekoliko. Nemojte ubiti tisuću djece nego tristo! Kakav cinizam, kakva amoralnost, kakva gadost! Gdje ste sada drugovi komentatori Jutarnjeg i ostalih medija, gdje su sada vaši ogorčeni tekstovi u obranu golih života nedužnih i njihovih prava? Pustimo sada priče o filosemitizmu i antisemitizmu. Onkraj svega toga, vidimo novorođenčad oblivenu krvlju. Čujemo plač nedužnih. Središnji dnevnik HRT-a u srijedu uvečer nije čak ni u najavi vijesti na početku imao informaciju o sramotnom pokolju djece u Gazi! Stidljiva izvješća govore o „nasilju u Gazi”, ne govore o „prekomjernom granatiranju”, ne govore o agresiji na civilno stanovništvo, o etničkom čišćenju i ostalo!

Gdje ste sada vi konfidenti Haaga koji ste izbrojali nekoliko žrtava u Kninu „prekomjernog granatiranja” zbog kojeg su general Gotovina i cijela braniteljska Hrvatska bili na optuženičkoj klupi! Ima li granica ova besramnost i vrijeđanje zdravog razuma? Zar nije logično da sada EU pozove na sankcije protiv Izraela i da se pozove na istragu protiv odgovornih u izraelskom vojnom i političkom vrhu za besraman pokolj palestinske djece? Tko će od njih u Haag? Nitko u Hrvatskoj ne povlači sada analogiju između „prava na samoobranu” Izraela i Hrvatske prije dvadeset godina. Zbog nekoliko stotina ubijenih srpskih civila bili smo kolektivno taoci Haaga petnaest godina, cijeli Tuđmanov državni i vojni vrh bio je inkriminiran, a što ćemo sada? Da, Obama i ekipa imaju sada važnijeg posla: provođenje sankcija protiv Rusije čije će posljedice opet osjetiti glupi Europljani, koji su pristali biti taoci američkog predatorskog ekspanzionizma koji po cijenu novog svjetskog rata želi Rusiju pokoriti i natjerati da se pokloni Novom svjetskom poretku. Nema sada zgražanja u hrvatskim novinama nad ratnim zločinima u Gazi, nema čitavih naslovnicima koje su tome posvećene, ali je sada glavni problem Rusija i njezina ekonomska moć koju treba skršiti. O tomu se piše, Jutarnji samo još što nije objavio tjeralicu za Vladimirom Putinom… zgađen sam nad tim bešćašćem i moralnom bijedom cijelog političkog Zapada. Uostalom, zar nismo taj Zapad dobro upoznali 1991., ali mnogi su u ovom narodu kratkog pamćenja. Jedan HDZ-ov političar nedavno je izjavio da ga situacija u Ukrajini podsjeća na onu u Hrvatskoj 1991. godine. Zar smo mi 1991. imali tada iza sebe SAD, EZ i UN kao što ih danas ima Ukrajina? Jesmo li mi tada imali Kerryja koji lobira za nas kao što to čini za Ukrajinu ili Bakera koji je došao u Beograd i dao Beogradu zeleno svjetlo za početak rata?

Autor: Zoran Vukman/velecasnisudac.com

 

 

 

Odgovori

Skip to content