DRAMATIČNO UPOZORENJE SAUDIJSKOG KRALJA ABDULLAHA

Kralj Abdullah upozorava: Teroristi će možda već sljedeći mjesec napasti Europu, a nakon toga Ameriku

Čovjek koji sada drži američke zarobljenike upozorio ih je: “Dečki vidimo se u New Yorku.” Oni bi mogli iskoristiti propusnu južnu američku granicu za napad, a u četvrtak je predsjednik Barack Obama rekao: “Mi još nemamo strategiju” za borbu protiv njih.

Islamska država u iznenadnom prepadu zauzela je ogroman pojas Sirije i Iraka, pa je u petak, saudijski kralj Abdullah izdao dramatično upozorenje: džihadisti bi mogli doseći Europu i Ameriku u roku od nekoliko mjeseci.
Kralj Abdullah se čuo s američkim državnim tajnikom John Kerryem prije nedavnog sastanka u njegovoj privatnoj rezidenciji, u Jeddah-i, gradu na Crvenom moru u Saudijskoj Arabiji.

Agencija France-Presse izviještava:

“Ako ih ignoriramo (Islamske države), siguran sam da će stići za mjesec dana u Europu, a u Ameriku u sljedećem mjesecu”, rekao je kralj Abdullah čije riječi donose dnevnik Asharq al-Awsat i TV postaja Al-Arabiya.

“Terorizam ne poznaje granice te predstavlja opasnost i za nekoliko zemalja izvan Bliskog istoka”, rekao je kralj govoreći na svečanosti inauguracije novih veleposlanika, uključujući i novog saudijskog izaslanika u SAD-u.

Cilj kraljeva upozorenja mogao bi biti želja da navede SAD-a i NATO-a da krenu u akciju protiv ekstremista na Bliskom istoku.

Saudijska Arabija zapravo podržava sirijske pobunjenike, no strahuje da bi islamistički ekstremisti mogli napasti i nju.

M.S./croative.net | theblaze.com

Odgovori

Skip to content