SUZE RONE LIVERPOOL I MAN-U: Trebali smo 
kupiti briljantnog Hrvata Rakitića

Spiskali smo novac! Trebali smo 
kupiti briljantnog Hrvata Rakitića

Ivan Rakitić pokazao se kao isplativija investicija od velikih zvijezda prijelaznog roka Adama Lallane ili Herrere 

Slaven Bilić satima je sjedio u predvorju jednog baselskog hotela za stolom s plavokosim 18-godišnjakom nagovarajući ga da svuče švicarski i navuče kockasti dres. Nadizao se ruku naručujući runde sokova za svog mladog sugovornika, a s veznjakom je, srećom, pronašao zajednički jezik. Danas je taj dečko, kojeg je bivši izbornik majstorski “nanjušio”, apsolutni hit europskog nogometa.

Precizan kao Švicarac

Ivanu Rakitiću (26) najdraže je poslije posla – “šarafljenje” namještaja iz švedske Ikee, no večeras se sprema u francuskoj prijestolnici s Barcelonom “rašarafiti” planove Šveđanina Zlatana Ibrahimovića i njegovih državnih prvaka. Unaprijed ima olakšan posao, jer zbog ozljede pete Šveđanin neće igrati. Štoviše, uz Messija i Neymara, upravo je od Rakete najviše strah protivnike iz PSG-a. I to ne treba čuditi, glavna je nogometna tema diljem Europe. Engleski su se novinari zadubili u statistike i računanje te zaključili da su dva engleska nogometna velikana ljetos potrošili više od 320 milijuna eura, a da su propustili kupiti – najboljeg! Konkretno, u Redsima i “vragovima” odlučili su se dovesti igrače poput Adama Lallane, Marija Balotellija, odnosno Andera Herrere ili Angela Di Marije. A naš Raketa, prema pokazanom, isplativija je investicija! Da ne govorimo da je bio jeftiniji, 18 milijuna eura stajao je Katalonce, što je 14 milijuna manje od Lallane, a 20 manje od Herrere.

Školarac i klimavac

U šest utakmica za Barcelonu Rakitić je zablistao, uskočio u prvu momčad, ima 91 posto završenih dodavanja po susretu, a da ima nos za gol pokazuje po prosječnom jednom udarcu po utakmici i jednom ključnom dodavanju. A poslodavac i navijači najviše žele vidjeti koliko im “meda daje”.

Na Parku prinčeva bit ćemo uskraćeni za sraz bivših suigrača iz Barce, vragolastog napadača Zlatana Ibrahimovića i Messija, gospodina 401, koji je prošli vikend postigao jubilarni, okrugli gol u karijeri. Zlatan ga je nazivao školarcem, klimavcem koji se dodvoravao Guardioli, a sad će mu moći dobacivati s tribine. Pariška je pozornica spremna za Hrvata, mamac je to da se večeras sjedne pred TV…

Izvor: vecernji.hr

 

 

 

Odgovori

Skip to content