TOMAC U SPLITU: Razmišljamo o tome da Josipoviću osporimo pravo da bude predsjednički kandidat

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u Splitu je u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održana promocija knjige Zdravka Tomca ‘Crveni predsjednik’, u cijelosti posvećene aktualnom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću.

O knjizi su govorili doktor znanosti Vlado Nuić, te novinar i publicist Joško Čelan, a na kraju se nazočnima u dobro ispunjenoj sali obratio i sam Tomac: – Ja sam tu napisao istinu. Stojim iza svega i spreman sam na javnu raspravu o svemu što sam napisao. Nailazim na velike teškoće i uvrede, za mene se još uvijek aktualni predsjednik usudi reći da sam budala i bolesnik na televiziji N1 koja obnavlja Jugoslaviju, ali ja govorim istinu, a on mržnju. On ne navodi argumente, nego diskvalificira – kazao je na kraju opširnog izlaganja u kojemu je Josipovića okarakterizirao kao veleizdajnika, pa na kraju zaključio:
– Mi razmišljamo o tome da optužnicu pretvorimo u osudu za veleizdaju, te potegnemo pitanje i osporimo mu pravo da bude predsjednički kandidat.

Tomac, za razliku od svoja dva prethodnika, nije toliko govorio o knjizi, koliko o Josipoviću, pa i Vesni Pusić, a što misli o aktualnom predsjedniku i njegovim postupcima, do u detalje je opisao na 352 stranice knjige. Tomac u petak knjigu predstavlja u Kaštelima, a u subotu u Trogiru…

Izvor: dalmatinskiportal.hr

 

 

 

Odgovori

Skip to content