NIKOLINA NAKIĆ ODGOVARA: Abortus je doista ubojstvo!

Abortus je doista ubojstvo! Ma koliko neki željeli da šutimo o tome!

Ja sam žena i duboko suosjećam sa ženama koje su taj izbor učinile. Želim učiniti sve što je u mojoj skromnoj moći da osvijestim što taj čin u sebi podrazumijeva, jer imam osjećaj da mnoge u svom jadu i naizgled bezizlaznoj situaciji ne raščlanjuju do kraja svoju odluku. Reagiraju u panici. Ne smijemo ih osuđivati, nemamo na to pravo -na nama je da im pokušamo pomoći, jer pomoć-i informacija- je upravo ono što je njima potrebno

Dragi čitatelji, došlo je vrijeme da se ponovno očitujem vezano za prašinu koju je podigao moj tekst o abortusu iz veljače 2014. godine, a koji je prije nekih sedam dana naglo postao “uvredljiv” i kao takav prijavljen Vijeću časti HND-a.

Očitovala se uvrijeđena stranka, očitovao se (prema meni) HND, u zbilja kratkom roku od 24 sata (stvarno sam se zapitala spavaju li ti vrijedni ljudi?) i mislim da je vrijeme da na tu temu i ja reknem koju riječ.

Tekst iz veljače osobna je priča kroz koju sam dala neka svoja razmišljanja o abortusu. Vrijedi li onda ponovno pisati o istoj temi? Svakako. Abortus je svojevrsna tabu tema koja se događa, ali se šutke gura pod tepih. Dakle oni se svakodnevno u našoj zemlji rade, i to u povelikom broju, ali se o tome ne govori. Onaj tko iole pokuša na jasan, odlučan i nedvosmislen način beskompromisno progovoriti o toj vrlo bolnoj temi, vrlo vjerojatno će biti ušutkan (ili će ga, kao u mojem slučaju, pokušati ušutkati ).Psssst! To je nezgodna tema. Bolje je šutjeti.

Međutim, imam jedan ozbiljan problem. Ja naprosto NE ZNAM ŠUTJETI. Počevši od sitnih stvari pa prema onim krupnijima (na cjevanici lijeve noge imam neprolaznu modricu nastalu od suptilnog lupkanja mog zakonitog ispod stola kad primjeti da duboko udahnem spremajući se elaborirati neku temu u možda za to neprikladnom trenutku).

Možda je trenutak dok čekam očitovanje i časni sud HND-a po pitanju „sporne“ kolumne isto tako neprikladan, no ne mogu si pomoći. Osjećam snažnu potrebu da se očitujem i svojim vjernim čitateljima. Vas u ovoj priči smatram bitnijima.

Prigovori koji su upućeni tiču se sljedećeg: optužena sam da sam žene nazvala ubojicama, da sam iznesla netočne podatke (o broju abortusa) i da je cijeli tekst utemeljen na fanatizmu.

Krenimo redom: svatko tko je pročitao moj tekst mogao je jasno vidjeti da ni na jednom mjestu žene nisam nazvala ubojicama, već osobama koje su učinile pogrešan izbor koji će ih progoniti kad već bude prekasno.Kad ne budu mogle vratiti vrijeme, koliko god to one možda željele.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content