Osnovano Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Dana 04. prosinca pred 300-tinjak članova i gostiju u domu HV u Lori održana je osnivačka skupština Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu 

Cjelokupni program u kojem su nastupili Zoran Bebić Beba, klapa Sv.Nikole, KUD Metković i Darko Matičević bio je vrlo sadržajan i nadasve zanimljiv. U samoj službenoj proceduri izabrano je vodstvo Udruge i to za predsjednika Toni Marević, za podpredsjednike Nikica Družijanić, Mišo Lojpur i Antonija Erceg, tajnika Marijo Popović te za članove Predsjedništva Zoran Jeramaz, Trpimir Jurić, Živka Obradović i Mišo Krstičević.

U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Kežić, Zvonimir Ajduk, Darko Matičević, Blaženko Juračić i Dijana Oršulić.

neretva16

Skupu su se obratili i predstavnici neretvanskih gradova i općina; Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Metkovića, Ivan Obradović, načelnik općine Zažablje te Nikola Krstičević načelnik općine Kula Norinska.

Posebno dojmljivo obraćanje imao je nadbiskup splitsko makarski Marin Barišić koji je rodom iz Vidonja. Istaknuo je da su glavni simbol neretvanskog kraja plemenitost i dobrota te da je to zasluga svih koji su ulagali u naš odgoj i obrazovanje, a sve uz vjeru prema svojoj Domovini i svojoj Crkvi.

Također je potrebno istaknuti da nam je Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu uputilo poruku podrške te su istaknuli da nam stoje na raspolaganju po svim pitanjima Na samom kraju obratio se novoizabrani predsjednik Toni Marević koji je izrazio zadovoljstvo odazivom neretvana te istaknuo da nas sada očekuje rad za dobrobit cjelokupnog neretvanskog kraja.

 

 

Odgovori

Skip to content