Uhićen Obamin sponzor pedofil

Već krajem prvom predsjedničkog mandata Baracka Obame vlada SAD-a najavila je da će provođenje homoseksualnog plana i programa biti jedan od najviših prioriteta njihove vanjske politike, a svim tijelima američke vlade u inozemstvu naloženo je da isto također učine svojim prioritetom. Treba li nas to čuditi s obzirom na podužu listu LGBT aktivista koji su sponzori obiju kampanja predsjednika Obame? Oni ne skrivaju da Barack Obama redom ispunjava sve njihove zahtjeve. No, kakva je to sorta ljudi koji su istodobno sponzori i podupiratelji predsjednika Obame i sukreatori njegove politike? Odavna je poznat slučaj Kevina Jenningsa, istaknute osobe u Ministarstvu obrazovanja koji je izravno zadužen za kreiranje programa zdravstvenog i građanskog odgoja za američku djecu i mladež, kada se našao u središtu skandala zbog poticanja jednog maloljetnog učenika na spolne odnose sa znatno starijim muškarcem. Prije mjesec dana uhićen je jedan drugi Obamin sponzor, koji također pripada ljudskopravaškom sektoru i sektoru nevladinih organizacija.

Riječ je o Terrenceu Beanu (66), suosnivaču jedne od najvećih američkih organizacija za ljudska prava Human Rights Watch-a, koja se najviše bori za prava LGBT osoba. Optužen je za seksualno zlostavljanje 15-godišnjeg dječaka zajedno sa svojim bivšim ljubavnikom, također znatno mlađim od sebe, Kiah Lawsonom (22). Majka Kiah Lawsona istupila je u javnost tvrdeći kako je Terrence Bean iskorištavao njenog sina za podvođenje mlađih muškaraca i djece. Također tvrdi kako je Bean Lawsonu davao alkohol i Viagru kako bi lakše podvodio tinejdžere za gospodina Beana.

 

Sponzor Obamine kampanje i američke Demokratske stranke Terry Bean optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika

Objava: 23. studeni, 2014.

– Istaknuti podupiratelj i sponzor predsjedničke kampanje američkog predsjednika Baracka Obame Terrence Bean (66) uhićen je sredinom studenog zbog zlostavljanja maloljetnika. Gospodin Bean je ujedno suosnivač najveće američke organizacije za ljudska prava Human Rights Watch koja se zauzima za jednakost lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transrodnih osoba. Vlasti u Oregonu optužile su Terrencea Beana i njegova bivšeg dečka Kiaha Lawsona (25) za sodomiju trećeg stupnja (devijantni spolni odnos s osobom koja ne može dati informirani pristanak, većinom maloljetne osobe) i seksualno zlostavljanje trećeg stupnja.

Terrence Bean, 66, jedan od istaknutih donatora u kampanji Demokrata, zagovaratelj prava na abortus i gay „brak“, pušten je ubrzo iz zatvora nakon što je platio jamčevinu i sada čeka suđenje. Njegov bivši dečko također je pušten iz zatvora i brani se sa slobode i u obrani navodi da nije kriv za ono za što ga se optužuje.

3b977935-37bf-4673-8860-bb76a6df677a_Terry and Kiah

Slika: Terry Bean s bivšim dečkom Kiah Lawsonom

 

Optužbe se odnose na navodni prošlogodišnji susret dvojice optuženika s 15-godišnjim dečkom u Oregonu, izvještava The Oregonian. Odvjetnik gospodina Beana negira optužbe tvrdeći da je Bean žrtva „ucjenjivačkog prstena“. Zbog politike koja se protivi objavljivanju identiteta maloljetnih žrtvi seksualnog zlostavljanja CNN ne želi navesti identitet žrtve. Prema priopćenju za medije Policijskog ureda u Portlandu detektivi njihove jedinice za seksualne zločine istražuju slučaj.

 

Obama: To je moj „veliki prijatelj i podupiratelj”

Terrence Bean, bavi se nekretninama, a osim što je suosnivač organizacije Human Rights Campaign također je i suosnivač Zaklade za pobjedu homoseksualaca i lezbijki te vrlo moćna i istaknuta osoba u političkom životu Demokratske stranke.

The Oregonian izvješćuje kako je Bean pomogao prikupiti više od pola milijuna dolara za potrebe kampanje reizbora Baracka Obame za predsjednika, dok službena izvješća Federalne izborne komisije navode gospodina Beana kao osobu koja je donirala na tisuće dolara američkim Demokratima, između ostalog kampanji bivše državne tajnice Hillary Clinton, kampanji vođe demokratske većine u Senatu Harry Reida iz Nevade, ali također i kampanjama nekih republikanaca, kao što su bivši senator iz Oregona Gordon Smith i bivši republikanac Jim Kolbe iz Arizone, koji je poznat kao prvi republikanac koji se založio za legalizaciju istospolnog „braka“ u američkom kongresu.

Obamini LGBT sponzori

Homoseksualna i lezbijska zajednica financijski je znatno doprinijela kampanji predsjednika Obame na izborima 2012. Prema podacima do kojih je došla neovisna neprofitna istraživačka organizacija Centar za transparentnu politiku (The Center for Responsive Politics) više od desetak aktivista za LGBT prava uplatilo je najmanje 2,7 milijuna dolara u korist kampanje predsjednika Obame do kraja 2011. Svaki od ovih aktivista skupljao je donacije od prijatelja, kolega i istomišljenika i na taj način uplatio puno više novaca nego što bi jedan donator pojedinačno smio prema zakonu uplatiti predsjedničkom kandidatu.

Ubrzo nakon što je predsjednik Obama obznanio kako podržava istospolni „brak“, Centar za transparentnu politiku primjetio je kako je ažurirana baza podataka njegovih donatora – od dva istaknuta LGBT aktivista iz Colorada stiglo je dodatnih pola milijuna dolara za Obaminu kampanju za izbore 2012.

Lista LGBT donatora kampanji predsjednika Obame:

• Tim Gill, bivši menadžer u komunikacijskoj i informacijskoj tehnologiji i LGBT aktivist, zajedno sa svojim „mužem“ Scottom Millerom iz Denvera, Colorado, koji su prikupili i uplatili najmanje 500,000 dolara

• Charles Myers iz Evercore Partners koji je prikupio i uplatio najmanje 500,000 dolara

• Eugene Sepulveda iz Austina u Texasu, koji je prikupio i uplatio najmanje 500,000 dolara

• Andrew Tobias, pisac i blagajnik DNC-a, koji je prikupio i uplatio najmanje 500,000 dolara

• Dana Perlman i Barry Karas iz Los Angelesa, koji su prikupili najmanje 500,000 dolara

• Wally Brewster i Bob Satawake iz Chicaga, koji su prikupili i uplatili najmanje 100,000 dolara

• Terry Bean iz Portlanda u Oregonu, koji je prikupio i uplatio najmanje 200,000 dolara

• Kathy Levinson, bivša predsjednica uprave i generalna direktorica E-tradea, koja je prikupila i uplatila najmanje 200,000 dolara

• Laura Ricketts iz Ecotravela LLC u Chicagu, koja je prikupila i uplatila najmanje 100,000 dolara

• Jeff Soref iz New Yorka, koji je prikupio i uplatio namjanje 100,000 dolara

• Fred Eychaner iz Chicaga koji je prikupio i uplatio najmanje 50,000 dolara

• Paul Horning iz Atlante koji je prikupio i uplatio najmanje 50,000 dolara

• Kevin Jennings bivši dužnosnik Ministarstva obrazovanja koji je prikupio i uplatio najmanje 50,000 dolara

Prilikom večere koju je organizirala LGBT organizacija Human Rights Campaign 2009. godine predsjednik Obama zahvalio je Beanu i nazvao ga svojim „velikim prijateljem i podupirateljem.”

U intervjuu za časopis PQ Monthly iz 2012. gospodin Bean je rekao da je jedan od trenutaka kada se osjećao najponosnije u svom životu bio kada je predsjednik Obama povukao Clintonov zakon „Don’t Ask, Don’t Tell” (Ne pitaj, ne izjašnjavaj se) koji se odnosio na homoseksualce u američkoj vojsci.

„Drugi važan momenat bio je izbor Baracka Obame za predsjednika jer sam znao od početka o kakvom se važnom zagovaratelju za prava naše zajednice radi,” rekao je gospodin Bean. „Možda je to bilo zbog toga što sam ga od početka njegove kampanje osobno poznavao, ali ništa što je on učinio za homoseksualnu zajednicu nije me iznenadilo i ponekad je frustrirajuće slušati negativce u našoj zajednici koji ga kritiziraju da nije odmah učinio sve što smo tražili.” Za isti je časopis rekao da je reizbor Obame od krucijalne važnosti.

Glasnogovornik Human Rights Campaigna Fred Sainz rekao je za CNN 22. studenog da je Bean otišao na dopust istog dana kada je uhićen na kojem će ostati sve dok „ne riješi pitanja za koje ga se tereti.“

„Terry Bean je samoinicijativno uzeo dopust s dužnosti člana upravnog odbora HRC-a dok ne riješi sporna pitanja. Bean je tek jedan od 80 članova odbora, a nijedan od članova nema dnevni nadzor ili odgovornost za naše programske aktivnosti,“ rekao je Sainz. Naveo je kako HRC „čini ogroman posao kako bi američku naciju učinili pravednijom i kako bi u američkom društvu zavladala jednakost“ nazvavši taj angažman „vitalnim, koji nadilazi važnost bilo kojeg pojedinca.“

U Zakladi za pobjedu homoseksualaca i lezbijki odbili su komentirati razvoj situacije, ali su naveli da Bean trenutno nema nikakav angažman u organizaciji osim što uplaćuje sredstva za njihove aktivnosti.

Beanova odvjetnica: Bean je žrtva „ucjenjivačkog prstena“

Beanova odvjetnica Kristen Winemiller rekla je kako optužbama protiv njega ne treba „slijepo vjerovati“.

„Tijekom nekoliko mjeseci u 2013. i 2014. godini Terry je bio žrtva „ucjenjivačkog prstena“ koji su vodili nekoliko muškaraca poznatih policiji,“ rekla je Winemiller. „Ovo uhićenje povezano je s tekućim istragama o slučaju u vezi kojeg je gospodin Bean u potpunosti surađivao.“

Odvjetnik Beanovog bivšeg ljubavnika Lawson nije bio dostupan za izjavu.

Bivši Lawsonov odvjetnik za The Oregonian je ispričao da je Lawson slučajno pronašao video kameru kojom je Bean potajive snimao seksualne odnose između sebe i drugih muškaraca te je snimio nekoliko fotografija iz video snimki u nadi da će uspjeti iznuditi novac od Beana u zamjenu za slike.

I dok je Lawsonov odvjetnik smatrao da je tim novcem plaćena „odšteta“ bivšem ljubavniku, Bean je tvrdio da se radi o iznudi i slučaj prijavio državnom odvjetniku.

Istragu je na kraju preuzela policija grada Portlanda zbog toga što je postojao sukob interesa između državnog odvjetnika i bivšeg Lawsonovog odvjetnika te je ta istraga na kraju dovela do optužnice Terrenca Beana i njegova uhićenja.

Jeff Warila, dugogodišnji Beanov susjed u Hayden Islandu ispričao je da je vidio kako Bean dovodi mlađe muškarce u svoj stan i ne čudi se što je podignuta optužnica protiv njega. Također je rekao kako je vidio kroz svoj kuhinjski prozor da Bean ima spolne odnose s tim mlađim muškarcima. Primjetio kako „mladići koji ovdje dolaze djeluju sretno, niti jedan nije izgledao kao da je došao pod prisilom”.

Izvor: CNN, The Washington Times/zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content