Branitelji u Savskoj 66 optužuju: Premijer je organizirao antiprosvjed

‘U zadnje vrijeme slali su tu pojedince da provociraju, a sada vidimo da se tu radi o skupinama.’

Dan nakon antiprosvjeda, u Savskoj ulici 66 svi se slažu kako je za jučerašnja zbivanja odgovoran premijer Zoran Milanović, javlja RTL.

– U zadnje vrijeme slali su tu pojedince da provociraju, a sada vidimo da se tu radi o skupinama. Mislimo da iza toga stoji predsjednik Vlade, kazao je predsjednik Udruge stopostotnih invalida Đuro Glogoški.

Ni premijer ni ministar branitelja nisu htjeli komentirati ove tvrdnje. Sudionici prosvjeda Stop teroru šatoraša poručuju kako bi moglo doći i do novog prosvjeda.

Iako branitelji u Savskoj hvale postupanje policije, koja je jučer spriječila incident, ista istražuje i njih. Tu informaciju potvrdio je načelnik Sektora PU zagrebačke Davor Posilović.

Naime, provodi se kriminalističko istraživanje prosvjeda Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida u Savskoj 66 kako bi se doznalo tko su organizatori, jer on nije formalno prijavljen policiji.

– Određena saznanja imamo, a nakon što prikupimo sve relevantne informacije, moglo bi se dogoditi da se pokrene optužni prijedlog protiv odgovornih osoba, rekao je Posilović.

Autor: PolitikaPlus/RTL

Odgovori

Skip to content