ZNATE LI ŠTO SU OVA “GOSPODA” TRAŽILA 2010. GODINE?

Luka Mišetić: Gospoda na ovoj slici zatražili su 2010 godine preimenovanje Avenije Gojka Šuška

Odvjetnik Luka Mišetić podsjetio je danas na svome facebook profilu na različite standarde koje otvoreno pokazuju tzv. zagovornici ljudskih prava.
Povod za podsjećanje bila je fotografija Zorana Pusića i Eugena Jakovčića pored biste Josipa Broza Tita.

-Gospoda na ovoj slici zatražili su 2010 godine preimenovanje Avenije Gojka Šuška u zagrebačkoj Dubravi radi navodne “Šuškove zaštite osoba koje su počinile zločine i prikrivanja istih” – napisao je Mišetić uz fotografiju Zorana Pusića i Eugena Jakovčića, koji su vrlo teško podnijeli oslobađajuću presudu genarala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Međutim, fotografirajući se pored biste Josipa Broza spomenuti dvojac šalje poruku kako svi zločini i svi zločinci za Pusića i Jakovčića nisu isti. Upravo na to ukazuje i odvjetnik Mišetić na svome facebook statusu.

-Istovremeno se slikaju sa bistom čovjeka koji je bez sumnje odgovoran za brojne zločine, od Bleiburga i Jazovke, do uništenja njemačke manjine u Jugoslaviji nakon Drugog svjetskog rata (moglo bi se koristiti i termin “genocid” protiv njemačke manjine). Nije im problem što je Tito počinio zločine i “zaštitio osobe koje su počinile zločine i prikrivanje istih.” Možda će gospoda jednog dana shvatiti da sami dovode u pitanje svoju objektivnost upravo jer, umjesto objektivnog pristupa svim zločinima i svim žrtvama (i svim povijesnim državnim dužnosnicima), primjenjuju dvostruke standarde koji se temelje na vlastitim (lijevim) političkim predrasudama – zaključio je Mišetić.

gong_pusic

Zanimljivo je da se ovih dana u javnosti pojavio i iznimno zanimljiv dokument Ministarstva vanjskih poslova s potpisom Vesne Pusić, datiran 09. prosinca 2014. godine.

Sudeći prema ovom dokumentu, Jakovčićeva i Teršelićkina Documenta iz proračunskih sredstava Ministarstva vanjskih poslova donirana je s 248.992, 80 kuna, Zelićev GONG s 250.000 kuna, B.a.b.e. s 243.921, 84 kune te Centar za mirovne studije s 250.000 kuna.

>>Nakon Stazićevog pokušaja: I Vesna Teršelić dobila zadaću mobiliziranja lijevih birača

Poznavatelji situacije u Ministarstvu vanjskih poslova skloni su vjerovanju da je upravo ovim transakcijama plaćena potpora ovih udruga predsjedničkom kandidatu ljevice Ivi Josipoviću.

R.Horvat/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content