Održana humanitarna akcija Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Dana 12.svibnja s početkom u 19 h u konkatedrali sv.Petra održana je sveta misa povodom otvaranja biskupijskog postupka proglašenja blaženim oca Ante Gabrića te 100-te obljetnice njegovog rođenja.

Svetu misu predvodio je nadbiskup splitsko makarski mons.Marin Barišić koji je član našeg zavičajnog Društva, inače rodom iz Vidonja. Naš domaćin, konkatedralni župnik don Radojko Vidović također je rodom iz Vidonja. Na svetoj misi za velikog neretvanina okupio se veliki broj neretvanki i neretvana ali i građana Splita koji poštuju oca Antu Gabrića. Misionar i sluga Božji otac Ante Gabrić bioje čovjek koji nikada nije radio razlike među ljudima te je cijeli život posvetio potrebitima. Zaista možemo biti ponosni na sve što je činio kroz svoj život te nam svima treba biti primjer – istaknuo je nadbiskup Barišić. Na kraju svete mise obratio se otac Antun Volenik, vicepostulator u biskupijskom postupku za proglašenje blaženim oca Ante Gabrića.

4 2

Nakon svete mise uz prigodno druženje neretvana i njihovih prijatelja održana je humanitarna akcija prikupljanja financijske pomoći teško oboljelom 12-ogodišnjem dječaku iz Metkovića. Dječak boluje od leukemije te se liječi u splitskoj bolnici. Društvo Neretvana u Splitu u svom djelovanju nastojat će se što više baviti humanitarnim radom te pomagati onima koji su najpotrebitiji. Bolest dječaka financijski je iscrpila njegovu obitelj te smo se odlučili kao Društvo nešto napraviti po tom pitanju. U samoj akciji prikupljena su značajna sredstva koja će se uručiti obitelji teško bolesnog dječaka te se nadamo da će mu usprkos bolesti barem malo pomoći pri troškovima liječenja koje obitelj ne može sama snositi.

Neretvani su i ovoga puta poručili da „Dobrota pobjeđuje sve“ te će na tom putu i nastaviti.

Mario Popović

Odgovori

Skip to content